Afet ile mücadeleye Shell desteği

Shell, Türkiye’de 28 Temmuz’da başlayıp etkisini uzun süre sürdüren yangınlarla mücadeleye destek verdi. Ayrıca Karadeniz bölgesinde yaşanan amansız sel felaketi ile ilgili de bölgedeki desteğini sürdürüyor.

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem “Ülkemizde meydana gelen, can ve mal kayıplarına sebep olan, doğal hayata zarar veren orman yangınları ve sel felaketlerinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, hayatlarını ve yaşam alanlarını kaybeden tüm canlılar için büyük üzüntü duyuyoruz. Shell olarak yangınlarla mücadele için afet bölgesinde görev alan hava ve kara araçlarına akaryakıt temini, Türk Kızılayı’na ayni ve nakdi katkı ve şimdi de Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi için ülkemizin afet ile mücadelesine destek oluyoruz” dedi.

Shell, 28 Temmuz’da başlayan ve Türkiye’nin dört bir yanında etkili olan yangınlarla mücadelede kurum ve kuruluşlar ile doğrudan afet bölgesinde yangınlardan etkilenenlere destek verdi. Afet bölgesinde görevli araçlara akaryakıt, yangına müdahale eden helikopterlere daha verimli çalışmaları için müdahale sahasına yakın ikmal, yakıt ve teçhizat temin eden Shell, Türk Kızılayı’na maddi destek sağlayarak yardımlarda bulundu. Shell ayrıca, kamu ve özel sektör iş birliği ile WWF Türkiye – Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın öncülüğünde ülkemize getirilen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yangınla mücadele filosuna katılan 4 bin litre kapasiteli helikopterin, 7 Ağustos tarihinden itibaren yakıt ihtiyacını karşıladı. Ayrıca AKUT Arama Kurtarma Derneği’ne yakıt ve Marmaris Belediyesi’nin araçlarına AdBlue desteğinde bulunan Shell, bölgesel yardımlarıyla müdahale sahasındakileri de yalnız bırakmadı.

Ayrıca Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi ile ilgili Shell Kastamonu Bozkurt İstasyonu kriz yönetimi tarafından üs haline getirildi ve yetkililer ve yetkili kurumlarca ilçenin kriz yönetim merkezi olarak kullanılıyor. Shell, bölgedeki ihtiyaçların karşılanmasına destek olabilmek amacıyla ayrıca aynı destek gönderimlerini yaparak afet ile mücadeleye ilişkin desteğini sürdürdü.

‘TÜM KURUM VE KURULUŞLAR İLE BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ VE BİRLİKTE İYİLEŞECEĞİMİZE İNANIYORUZ’

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Güzel ülkemizin son dönemde yaşadığı felaketler için seferber olan ulusal ve yerel kamu kurumlarına, iş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının canları pahasına can kurtarmaya çalışan ekiplerine,  vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza ve bayilerimize minnettarız. Bölgelerde yürütülen mücadelelere Shell olarak var gücümüzle katıldık. Sel felaketinin yaşandığı bölgeyi halen yakından takip ediyoruz ve elimizden gelen desteği sağlamaya devam ediyoruz. Zor günlerin üstesinden her zaman olduğu gibi hep birlikte geleceğiz, ülkemiz için birlikte çalışacağız ve iyileşeceğiz” dedi.