
27 üyesi bulunan Akdeniz Enerji Düzenleyicileri’nde (MEDREG) Direktörlük görevine Hasan Özkoç seçildi. Özkoç, 2018 yılı Mart ayında MEDREG’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmiş ve 2021 yılının Haziran ayına kadar görev yapmıştı. Temmuz 2010 – Mart 2018 arasında Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu’nda Enerji Sektörü Yöneticisi olarak görev yapan Özkoç, reform sürecinin yönetilmesi, katılım öncesi gelişmelerin uygulanması […]
27 üyesi bulunan Akdeniz Enerji Düzenleyicileri’nde (MEDREG) Direktörlük görevine Hasan Özkoç seçildi.
Özkoç, 2018 yılı Mart ayında MEDREG’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmiş ve 2021 yılının Haziran ayına kadar görev yapmıştı.
Temmuz 2010 – Mart 2018 arasında Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu’nda Enerji Sektörü Yöneticisi olarak görev yapan Özkoç, reform sürecinin yönetilmesi, katılım öncesi gelişmelerin uygulanması ve takibi, AB Mali Yardımı kapsamındaki programların/projelerin izlenmesi, geliştirilmesi ve koordinasyonu görevlerinde bulunmuştu.
2006 yılında Viyana’daki Enerji Topluluğu Sekreterliği’nde Hidrokarbonlar Daire Başkanı olarak çalıştı ve burada Güneydoğu Avrupa Ülkelerinde gaz piyasası yapıları için stratejilerin geliştirilmesine katkıda bulundu ve Üyelerin AB iç enerji direktifleri kapsamında uyumunu izledi.
2001 yılından 2009 yılına kadar Türkiye Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK) çalıştı. Doğal Gaz Piyasası Kanunu’nun uygulama mevzuatının hazırlanması ve uygulanmasında görev aldı.
Mezuniyetinin ardından 1994 yılında BOTAŞ’ta doğal gaz mühendisi olarak göreve başlamış ve doğal gaz ve LNG alım satım anlaşmaları ile gaz altyapıları konusunda uzmanlaştır.
Özkoç, lisans ve yüksek derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Metalurji ve Malzeme Bilimi Mühendisliği bölümünde tamamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Almanya arz sıkıntısının hafiflemesiyle Gaz Acil Durum Planı’nda “uyarı” seviyesini düşürdü2 Temmuz 202509:10 Doğal gaz toptan satış fiyatlarında değişikliğe gidildi1 Temmuz 202521:24 Oruç Reis, Mavi Vatan’da1 Temmuz 202516:22 Türk ve Fransız şirketleri, ergimiş tuz reaktörü geliştirecek1 Temmuz 202516:10 Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı1 Temmuz 202515:44