EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan Petroturk.com’a özel tavan fiyat açıklaması

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bugün sona eren tavan fiyat uygulamasına ilişkin olarak petroturk.com’a yaptığı özel açıklamada tavan fiyat uygulaması ile maksatın hasıl olduğunu ifade ederek, “Şimdi sektörümüzden; bu süreçten gereken mesajı almış bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesini bekliyoruz” dedi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, serbest piyasa kurallarının işlediği rekabetçi bir piyasa istediklerini ve bunun için çalıştıklarının altını çizdi.

EPDK Başkanı Yılmaz, petroturk.com’a yaptığı özel açıklamada şunları söyledi:

“Biz serbest piyasa kurallarının işlediği rekabetçi bir piyasa istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Sistemin suistimal edilmesine asla izin vermeyiz. Tavan fiyat kararımızın arkasındaki sebepler belli. Bu kararı almadan önce yaptığımız uyarılar ortada. EPDK olarak kanundan doğan sorumluluğumuzu yerine getirmezsek, tüketicilerimizi mağdur edecek, sektörümüzün sağlıklı biçimde işlemesine engel olacak adımlara kayıtsız kalırsak görevimizi yapmamış oluruz. Burada bir noktanın altını özellikle çizmek isterim tavan fiyat uygulaması sektör için bir ceza değildir. Kanunda yer alan ve piyasa için bir emniyet sübabı, piyasa yönlendirme mekanizmasıdır. İhtiyaç olduğunda bu mekanizmayı kullanmak da bizim görevimizdir.

Özellikle pandemi döneminde akaryakıt sektörü çalışmalarını çok daha dikkatli çok daha titiz yürütmeli. Biliyorsunuz devletimiz eşel mobil sistemi ile büyük bir fedakarlık yaptı. Böyle bir fedakarlık karşısında bizim beklentimiz akaryakıt sektörümüzün de bu süreci istismar edecek uygulamalardan kaçınması, oyunu kuralına göre oynaması. Ve en önemlisi piyasanın işleyişini bozacak adımlara kesinlikle kalkışmaması. Rekabetin arttığı, hizmet kalitesinin yükseldiği, maliyetlerdeki düşüşlerin tüketicilere yansıdığı bir piyasa istiyoruz. Bugüne kadar başardıklarımız ortada, aldığımız yol ortada. Biz EPDK olarak sektör temsilcilerimiz ile diyalog halinde olmayı sürdüreceğiz. Fiyat hareketlerini titizlikle takip etmeyi sürdüreceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Ülkemizin ve sektörümüzün gelişmesi için çalışıyoruz, el birliği ile Türkiye’nin yarınları için hizmet etmeye devam edeceğiz.”