
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 şehirde giriş-çıkış yasağının devam edeceği açıklanırken İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere yolladığı genelgeye göre enerji sektörünün muafiyeti sürecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir giriş-çıkış yasağı bulunan büyükşehirlerden 7’sinde daha kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı. Buna göre Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon‘a herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edilebilecek. Geçtiğimiz hafta […]
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir giriş-çıkış yasağı bulunan büyükşehirlerden 7’sinde daha kısıtlamaların kaldırıldığını açıkladı. Buna göre Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon‘a herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edilebilecek. Geçtiğimiz hafta ise Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla‘ya seyahat yasaklarının kaldırıldığı açıklanmıştı. Bununla birlikte Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak‘ta ise giriş-çıkış kısıtlaması sürecek.
Büyükşehir statüsündeki 14 ille Zonguldak’a kara, hava ve deniz yolu ile yapılacak tüm giriş/çıkışlar izne tabi olmaya devam edecek. Seyahat izin belgesi olmayanlar bu şehirlere giremeyecek, bu şehirlerden çıkamayacak. Ancak enerji sektörünün bu konudaki muafiyeti devam edecek. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı genelgesi, 81 il valiliğine gönderildi.
İçişleri Bakanlığı genelgesinde, giriş-çıkış sınırlamasının 15 şehirde 3 Nisan 2020 tarihli genelgede belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde uygulanmaya devam edeceği belirtildi. 03.04.2020 tarihli genelgede; doğal gaz, elektrik ve petrol sektörü için de özel bir madde yer alıyordu. Buna göre enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları, giriş çıkış kısıtlamalarından muaf tutulmuştu. Yeni genelgede, söz konusu usul ve esasların devam edeceğinin belirtilmesiyle birlikte 15 şehirde giriş-çıkış yasağının sürmesi, enerji sektöründe görevli olanları etkilememiş oldu.
İçişleri Bakanlığı’nın 03.04.2020 tarihli genelgesinde enerji sektörüyle ilgili yer alan o maddede şu ifadelere yer verilmişti:
“Doğal gaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile giriş/çıkış yapabileceklerdir.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 PÜİS Başkanı İmran Okumuş, dış satışlar konusunda bayiilere uyarıda bulundu9 Mayıs 202521:07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Jeotermal Yatırım Zirvesi’nde konuştu9 Mayıs 202515:49 Enerjisa Üretim, 30. enerji santralini devreye aldı9 Mayıs 202515:46 IRENEC 2025: Yenilenebilir enerji dünyası İstanbul’da buluşacak9 Mayıs 202515:45 “Kredi portföyünde enerji ve enerji verimliliği sektörü birinci sırada yer alıyor”9 Mayıs 202514:15