
Geçtiğimiz hafta TABGİS tarafından, akaryakıt istasyonlarındaki hava saatleri muayenesi ile dispenserlerin mühür denetimleri hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan başvuru olumlu sonuçlanıyor. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS), geçtiğimiz hafta akaryakıt istasyonlarındaki hava saatleri muayenesi ve dispenserlerin mühür denetimleriyle ilgili yapılan başvuruyla ilgili olumlu gelişmeler yaşandığını açıkladı. TABGİS’ten yapılan açıklamada “Sanayi […]
Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS), geçtiğimiz hafta akaryakıt istasyonlarındaki hava saatleri muayenesi ve dispenserlerin mühür denetimleriyle ilgili yapılan başvuruyla ilgili olumlu gelişmeler yaşandığını açıkladı. TABGİS’ten yapılan açıklamada “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgi doğrultusunda konuyla ilgili bir düzenleme çalışması yapılıyor. Yapılacak düzenlemede bir değişiklik olmadığı takdirde, hava saatlerinin muayeneleri bu yılın Eylül ayından başlayarak 2021 yılı Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak” ifadeleri kullanıldı. Ancak hava saatleri muayene başvurularının süresi içinde olarak ve bu yılın Şubat ayı sonuna kadar yapılması gerektiği de hatırlatıldı.
Açıklamaya göre, 2006 yılından itibaren piyasaya arz edilen hava saatlerinin TİP onaylarının bulunması zorunlu. Konuyla ilgili Bakanlık yetkililerinin açıklamasına göre, 2006 yılından önce TİP onayı zorunluluğu bulunmadığından bu hava saatlerinin doğruluk muayeneleri yapılarak ayarlarında herhangi bir sorun görülmüyorsa etiket damgayla damgalanarak muayene süreci tamamlanabilecek.
İstasyonlarında 2006 yılı ve sonrasında montajı yapılan ve TİP Onayı bulunmayan hava saatleri bulunan bayilerin en kısa sürede tedarikçi firmalarıyla temasa geçerek bunların muayenelerinin başlayacağı Eylül ayı başına kadar onaylı hale getirilmelerini talep etmeleri gerektiği belirtildi.
TABGİS’in muayenesi mümkün olmayan TİP Onaysız hava saatlerinin TİP Onaylı hale getirilmesinin tedarikçilerin sorumluluğunda bulunması ve bayilerin başvurusu halinde bu yükümlülüğünü yerine getiremeyecek olan tedarikçiler tarafından hava saatlerinin ücretsiz olarak değiştirilmesi yönünde talebi de bulunuyor.
Bakanlık tarafından TSE’ye yapılacak yazılı bir bildirim ile dispenser içerisindeki mühürlerin bir kısmının uygun olmasına rağmen bir kısmının eski tarihli olması halinde, söz konusu dispenserin içinde bulunduğu sayacın Bakanlıkça verilen geçerli bir uygunluk muayene raporu bulunuyorsa eski tarihli mühürler muayenede sorun teşkil etmeyecek.
Diğer yandan, damga planına göre sayaç üzerinde bulunması gereken damgalarında eksik olanların tespiti halinde gerekli yaptırım uygulanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 “2024- 2030 yılları arasında 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz”4 Temmuz 202516:32 Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda4 Temmuz 202516:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Malatya’da konuştu4 Temmuz 202514:40 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı4 Temmuz 202514:32 Türkiye’den kalkan uçaklar uzun hat uçuşlarında rotalarını “yeşil dönüşüme” çevirecek4 Temmuz 202514:30