
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, iklim değişikliğiyle mücadelenin iş dünyasına yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, “İklim değişikliği düşük karbonlu bir enerji sistemine geçişi gerektirirken iş dünyasında birçok fırsatın da önünü açıyor. Türkiye gibi iklim değişikliğiyle ilgili risklere çok açık bir ülke olarak, sağlam bir altyapı yatırımı yapmamız gerekirken karbonsuzlaşmayı, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğini de […]
Kaslowski, Atlantik Konseyi ve Turkish Policy Quarterly dergisi işbirliğiyle organize edilen “Türkiye’nin Enerji Ekseni” başlıklı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Enerji sektörünün ekonomi ve sosyal kalkınmanın stratejik bir elementi olduğunu söyleyen Karlowski, Türkiye enerji sektörünün son dönemde bazı problemlerle karşı karşıya kaldığını dile getirdi.
Karlowski, bu zorluklarla başa çıkabilmek için önemli bir reform ajandası gerektiğini vurgulayarak, “Bunun yanında, yenilenebilir enerjiyi, depolama sistemlerini ve yeni teknolojilerini de dikkate almamız gerekiyor. Bu kritik dönemde, kaynakların verimli kullanılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan, enerji sektöründe diğer kritik konunun da iklim değişikliği olduğuna dikkati çeken Karlowski, şunları kaydetti:
“İklim değişikliği düşük karbonlu bir enerji sistemine geçişi gerektirirken iş dünyasında birçok fırsatın da önünü açıyor. Türkiye gibi iklim değişikliğiyle ilgili risklere çok açık bir ülke olarak, sağlam bir altyapı yatırımı yapmamız gerekirken karbonsuzlaşmayı, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğini de önceliklendirmeliyiz. Bu bağlamda, enerji tedarik güvenliği düşük karbon perspektifiyle birlikte düşünülmeli. Türkiye’nin yüksek yenilenebilir enerji potansiyeli de bu doğrultuda yatırıma dönüştürülmeli.”
AA
Bakan Bayraktar TANAP’ın 2018’den bu yana 99 milyar metreküpe yakın doğal gaz taşıdığını bildirdi12 Haziran 202616:51 Petrol Ofisi, Türkiye’nin marka değeri sıralamasında akaryakıt sektöründe yeniden ilk sırada12 Haziran 202615:24 Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı sektörü kimyada yeni dönem12 Haziran 202615:15 TÜREB, rüzgar enerjisinde sosyal kabulü güçlendirmek için yeni proje başlattı12 Haziran 202615:12 Rosatom, Saint Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda teknolojik çözümlerini tanıttı12 Haziran 202613:52