
Enerji şirketi Shell, 2024’ün son çeyreğine ilişkin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretim görünümünü düşürürken, petrol ve doğal gaz ticareti sonuçlarının önceki çeyreklik dönemlere göre daha zayıf kalacağı uyarısında bulundu.
Enerji şirketi Shell, 2024’ün son çeyreğine ilişkin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretim görünümünü düşürürken, petrol ve doğal gaz ticareti sonuçlarının önceki çeyreklik dönemlere göre daha zayıf kalacağı uyarısında bulundu.
Şirketin 30 Ocak’ta yayımlanacak 2024 yılı sonuçları öncesindeki açıklamasına göre, Shell sıvılaştırma tesislerine daha düşük seviyede gaz teslimatını gerekçe göstererek yılın son çeyreğine ilişkin LNG üretim tahminini daha önceki 6,9-7,5 milyon ton bandından 6,8-7,2 milyon tona çekti.
Şirket ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından Moskova’nın olası üretim kayıplarına karşı kendini korumak için 2022’de yaptığı riskten korunma sözleşmelerinin sona ermesi nedeniyle yılın son çeyreğindeki ticaret hacminin önceki üç aylık dönemlerden daha düşük olacağını öngördü.
Açıklamanın ardından Shell’in hisseleri bugün TSİ 16.00 itibarıyla yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Finansman ve istihdamda sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz5 Mayıs 202517:20 Bakan Şimşek: Petrol fiyatlarındaki düşüş cari açığı aşağı çekecek5 Mayıs 202516:39 RKS, Kuba ve Benelli, ELF motor yağlarını tercih etti5 Mayıs 202515:10 Spot piyasada doğal gaz fiyatları5 Mayıs 202514:54 Spot piyasada elektrik fiyatları5 Mayıs 202514:53