
Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) Ar-Ge Merkezine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2016-2017 döneminde başarıyla geçti. Faaliyet dönemi içerisinde “GÖP Çoklu Bölge” ve “Doğalgaz Sürekli Ticaret Platformu” projeleri için TÜBİTAK TEYDEB 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında ulusal fon desteği başvuruları yapıldı. Ayrıca “Enerji Verimliliği” konusunda 1003 TÜBİTAK ARDEB Öncelikli Alanlar […]
Faaliyet dönemi içerisinde “GÖP Çoklu Bölge” ve “Doğalgaz Sürekli Ticaret Platformu” projeleri için TÜBİTAK TEYDEB 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında ulusal fon desteği başvuruları yapıldı. Ayrıca “Enerji Verimliliği” konusunda 1003 TÜBİTAK ARDEB Öncelikli Alanlar Destekleme Programı kapsamında ayrı bir proje başvurusu daha tamamlandı.
GÖP Çoklu Bölge proje çalışmaları neticesinde 2 adet ulusal patent başvurusu yapıldı ve Avrupa ülkeleri ile Pakistan için uluslararası patent süreci devam ediyor.
Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesinde en az 3 personel lisansüstü eğitime başlatıldı ve farklı üniversitelerden akademisyenler ile projeler özelinde çalışmalar yapıldı.
Bakanlık tarafından ödev olarak verilen ve aynı zamanda stratejik planımızda da yer alan inovasyon ve kuluçka merkezi için ön fizibilite çalışmaları tamamlandı.
Bakanlık tarafından görevlendirilen akademisyenlerden oluşan 3 kişilik hakem heyeti EPİAŞ Ar-Ge Merkezi denetlemesini gerçekleştirdi. Ar-Ge Merkezi faaliyetleri kapsamında hedefler, kabiliyetler, yol haritası, yapılan projelerin teknik ilerlemeleri, projelerde kullanılan proje yönetim metodolojileri, dokümantasyonlar, personele verilen teşvikler, etkinlik katılım durumları vb. konularda detaylı bir denetlemeye tabi tutuldu.
Akademisyenler tarafından yapılan denetlemelerin bakanlığa raporlanmasından sonra gerçekleşen “Değerlendirme ve Denetim Komisyonu” toplantısı neticesinde 5746 sayılı kanun kapsamında EPİAŞ Ar-Ge Merkezinin sağlanan teşvik ve muafiyetlerden yararlanmaya devam etmesine oybirliği ile karar verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 İspanya Başbakanı Sanchez, nükleer santralleri yöneten büyük enerji firmalarını suçladı7 Mayıs 202515:08 UEDAŞ, 2025’te 6.3 Milyar TL’lik yatırım planlıyor7 Mayıs 202514:59 2. Uluslararası ESCO Sempozyumu İstanbul’da başladı7 Mayıs 202514:58 Tahran’da “tüketim sınırını aştıkları” gerekçesiyle yüzlerce bankanın elektriği kesildi7 Mayıs 202513:59 Irak, Azerbaycan’dan doğal gaz almak istiyor7 Mayıs 202513:57