
İş Gıda; markalarından KFC ile başlattığı ve bu anlamda Türkiye’de ilki gerçekleştirerek sektöre öncülük ettiği yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımını Pizza Hut ve Krispy Kreme markaları ile genişletti. I-REC Sertifikalı yeşil enerji kullanımında sektörüne öncülük eden İş Gıda, artık bünyesinde yer alan diğer markaların restoran ve mağazalarının da elektriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyor.
İş Gıda, Perfect Solutions Enerji Danışmanlığı ile yürüttüğü çalışmalarla yenilenebilir enerji kaynaklarından karşıladığı restoran ve mağazalarının elektriğini I-REC sertifikası ile belgeliyor. Uygulama atmosferi olumsuz etkileyen karbon emisyonunu azaltarak hava kirliliğini engelliyor.
Doğal kaynakların korunmasına destek olabilmek adına sürdürülebilirlik odaklı çalışmaların önemini vurgulayan İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu açıklamasında “Sürdürülebilirlik kapsamında; restoranlarımızda ve mağazalarımızdaki enerji tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı önceliklendiriyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz yenilenebilir enerji kullanımı projemizi bundan bir yıl önce KFC ile başlattık. Sektöre öncülük eden projemize verilen Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) ile sürdürülebilirlik çalışmalarımızın küresel düzeyde belgelenmesi bizleri gururlandırdı. Buna ek olarak elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerjiden karşılayan projemizi Pizza Hut ve Krispy Kreme’de de uygulamaya başladığımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki dönemde İş Gıda olarak öz tüketimimizin tamamını yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağından karşılamak için kendimize ait bir güneş enerjisi santrali kurmayı hedefliyoruz. Yeşil enerji kullanımının yanı sıra Atıkların Sürdürülebilir Dönüşümü projemiz ile de iddialıyız. Atık ve kaynak yönetimi konularındaki çevre dostu uygulamalarımız ile sektörde ilk kez FSC sertifikalı paketleri kullanan marka olarak yine sektöre öncülük ediyoruz diyebilirim. Atık bitkisel yağların biyodizel yakıt olarak sisteme geri kazandırılmasını sağlayan çalışmamızla Karbon Azaltım Sertifikası almaya hak kazandık. Global ölçekte etkisi büyük markaların, sürdürülebilirlik konularına katkı sağlamasını, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına gerçekten çok değerli ve önemli buluyorum. İş Gıda olarak biz de bu bakış açısı ile hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizle çevremize karşı duyduğumuz sorumlulukla hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Lisanssız elektrik üretim tesislerinde 10 yıllık YEKDEM sonrası ihtiyaç fazlası enerji fiyatı belirlendi13 Haziran 202614:22 Yer altı maden işletmelerinde meydana gelen maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin kararda değişikliğe gidildi13 Haziran 202614:20 Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneğinin ilk liman toplantısı Mersin’de düzenlendi13 Haziran 202609:00 GKRY, İsrail, Yunanistan ve ABD, Doğu Akdeniz Enerji Merkezi kurulması için anlaştı13 Haziran 202608:30 Elektrikli araçlar dünyanın çevresini 4 bin 400 kez dolaştı13 Haziran 202608:00