
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 yıllarında enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını bildirdi. Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 2030 yılına kadar uygulanacak II. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’nın devreye alındığı duyurdu. Paylaşımda, 2024-2030 yıllarını kapsayan II. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında yapı sektörünün hedefleri ve öne çıkan […]
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 yıllarında enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını bildirdi.
Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 2030 yılına kadar uygulanacak II. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’nın devreye alındığı duyurdu.
Paylaşımda, 2024-2030 yıllarını kapsayan II. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında yapı sektörünün hedefleri ve öne çıkan yatırım bilgilerini içeren grafiğe yer verildi.
Grafikte yer alan verilere göre, söz konusu dönemde yapı sektörüne toplam 7,7 milyar dolar yatırım yapılacak.
Mevcut binaların rehabilitasyon ve enerji verimliliğinin geliştirilmesi, yeni binalarda minimum enerji performans kriterlerinin artırılması için 3,2 milyar dolar yatırım planlanıyor.
Merkezi ve bölgesel ısıtma ve soğutma sistemlerinin kullanımının, ısı pompası kurulumunun yaygınlaştırılması amacıyla 2,9 milyar dolar yatırım yapılacak.
Kamu binalarında enerji verimliliğinin geliştirilmesi ve enerji dönüşümünün sağlanması için 700 milyon dolar harcanacak.
Böylece, söz konusu dönemde 12,8 milyon ton eşdeğeri petrol enerji tasarrufu ve 34 milyon ton emisyon azaltımı sağlanacak. Kamu binaları için ise 2 kat tasarruf yapılacak.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesinin süresi uzatıldı26 Haziran 202519:23 Diyarbakır, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini güçlendiriyor26 Haziran 202517:08 Küresel yenilenebilir enerjide yaygınlaşma hızı, enerji talep artışının gerisinde kaldı26 Haziran 202517:08 Enerji sektörüne yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi26 Haziran 202517:05 “Hürmüz Boğazı gerilimi enerji arz güvenliği sorununu bir kez daha hatırlattı”26 Haziran 202516:39