
Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) Grubu, Çin firması Xpeng ile iki yeni elektrikli araba geliştirileceğini bildirdi. Volkswagen, Audi, Seat, Skoda ve Porsche gibi markaları da bünyesinde bulunduran VW Grubu, ortak akıllı elektrikli otomobil geliştirilmesi için Xpeng ile anlaşma imzaladığını açıkladı. Anlaşma ile firmaların platform ve yazılım işbirliğine yönelik stratejik bir ortaklık kurduğu belirtilen açıklamada, ilk […]
Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) Grubu, Çin firması Xpeng ile iki yeni elektrikli araba geliştirileceğini bildirdi.
Volkswagen, Audi, Seat, Skoda ve Porsche gibi markaları da bünyesinde bulunduran VW Grubu, ortak akıllı elektrikli otomobil geliştirilmesi için Xpeng ile anlaşma imzaladığını açıkladı.
Anlaşma ile firmaların platform ve yazılım işbirliğine yönelik stratejik bir ortaklık kurduğu belirtilen açıklamada, ilk olarak bir SUV ile piyasaya sürülecek olan iki orta boy Volkswagen marka aracın ortak geliştirilmesine odaklanıldığı kaydedildi.
Açıklamada, VW markasının Çin’deki portföyünü hızlı bir şekilde genişleteceği ve hızla büyüyen elektrikli otomobil pazarında yeni hedef müşteri gruplarına ulaşılması hedeflendiği ifade edildi.
Ortaklaşa geliştirilen iki elektrikli modelin 2026’da piyasaya çıkacağı ve Çinli müşterilere dijital deneyim ve gelişmiş otonom sürüş işlevleri sunan son teknoloji yazılım ve donanıma sahip olacağına işaret edilen açıklamada, tarafların ortak otomobil geliştirme çalışmasına katkıda bulunacağı ifade edildi.
Çin, dünyanın en büyük ve hızlı büyüyen elektrikli otomobil piyasasına sahip durumda bulunurken, Alman otomobil firması Volkswagen bu pazarda daha etkin olmak istiyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye’nin ilk YEKA yüzer güneş santrali için aday bölge belirlendi27 Haziran 202515:33 Elektrik ve elektronik sektörünün kalbi 27-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da atacak27 Haziran 202515:05 Bakan Bayraktar, Ermenistan Bölgesel Yönetim ve Altyapı Bakanı Khudatyan ile görüştü27 Haziran 202514:48 Enerjinin geleceği Maxxen ev sahipliğinde konuşuldu27 Haziran 202514:17 Bakan Bayraktar, Libya Petrol ve Gaz Bakanı Abdulsadek ile iş birliği imkanlarını görüştü27 Haziran 202514:12