
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren bir süt işletmesi, devlet desteğiyle kurduğu santral sayesinde elektrik ihtiyacının yüzde 75’ini güneşten sağlıyor.
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki bir süt işletmesi, devlet desteğiyle kurduğu enerji santrali sayesinde elektrik ihtiyacının büyük bölümünü güneşten karşılıyor.
İlçede faaliyet gösteren bir hayvancılık ve tarım çiftliğinde 2022 yılında 652 panelle kurulan güneş enerji sistemi, işletmenin enerji giderlerinde önemli ölçüde tasarruf sağladı.
Günlük ortalama 32 ton süt üretilen tesiste, elektrik enerjisinin yüzde 75’i güneşten elde ediliyor.
“Hedefimiz elektrik ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılamak”
Çiftliğin işletme müdürü Selahattin Çelik, AA muhabirine, GES projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle hayata geçirildiğini söyledi.
Güneş enerjisinin sağladığı avantajlardan memnun olduklarını belirten Çelik, “GES projesi kapsamında 652 panelimiz var. Yıl ortalamasına göre elektrik ihtiyacımızın yüzde 75’ini karşılıyoruz. Yaz aylarında bu oran yüzde 90’a kadar çıkıyor. Paneller sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Hedefimiz, elektrik ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılamak. Bunun için gelecek yıl panel sayısını artırmayı planlıyoruz.” dedi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 TotalEnergies ve Stellantis iş birliği güçlenerek sürüyor16 Mayıs 202514:11 Türkiye Fotovoltaik Teknolojileri Platformu Çalıştayı ODTÜ’de düzenlendi16 Mayıs 202513:54 Ege’nin rüzgarı 2,5 milyon hanelik temiz enerji sağlıyor16 Mayıs 202512:11 Uydu tabanlı sayaç okuma sistemi hayata geçirildi16 Mayıs 202512:09 Terk edilmiş kuyular, küresel metan emisyonlarının gizli kaynağı haline geldi16 Mayıs 202511:28