
Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneğinin (JESDER) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısında Ufuk Şentürk yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.
Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneğinin (JESDER) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısında Ufuk Şentürk yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, Şentürk, bu görevi 6. kez yürütecek.
Şentürk’ün başkanlığında Maren Maraş Elektrik Üretim San. Tic. AŞ. temsilcisi Abdürrahim Karamanlı Dernek Başkan yardımcısı, Sanko Enerji Üretim AŞ temsilcisi Hüsnü Dökmeci Başkan Yardımcısı, Çelikler Jeotermal Elektrik Üretim AŞ temsilcisi Muharrem Durmuş Sayman ve OSM Grup Enerji Müh. AŞ temsilcisi Osman Şen de Genel Sekreter olarak görevlerine başladı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Şentürk, kendisine gösterilen güven için tüm üyelere teşekkür etti.
Jeotermal enerjinin elektrik üretimi ve diğer kullanım alanlarında stratejik önem taşıdığını vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:
“Yeni dönemde JESDER’in öncelikli hedefi, sektörün mevcut sorunlarını ilgili kamu kurumları nezdinde daha görünür kılmak ve çözüm süreçlerini hızlandırmak. 2026-2027 döneminde sektörün yapısal sıkıntılarının büyük ölçüde giderilmesi için çalışacağız. Yeni dönemde JESDER’in gündeminde yer alacak temel konular, YEKDEM düzenlemeleri, Çevre Kanunu ve ilgili mevzuat çalışmaları, TEİAŞ ve kapasite sorunları, birleşik elektrik üretim tesisleri, süper izin süreçleri ve yat talimatları olacak.”
Türkiye’deki çelik tesislerinin sera gazı emisyonu azaltım potansiyeli büyük17 Haziran 202616:51 Bolu’da maden ocağında göçük meydana geldi17 Haziran 202616:19 MİA Teknoloji’den yeni nesil nükleer enerji teknolojilerine ilişkin küresel iş birliği17 Haziran 202615:42 Dünya Bankası, Türkiye’nin rüzgar ve depolama yatırımlarına yönelik 400 milyon avro ilave finansmanı onayladı17 Haziran 202615:40 Enerji sektörü genç kadınların kariyer tercihinde ilk sıralara yükseldi17 Haziran 202615:29