
SANKO Holding’in çimento sektöründeki lokomotif şirketi Çimko, iklim değişikliğiyle mücadeleye destek vermek ve düşük karbona geçiş sürecinde öncü olmak hedefiyle yenilenebilir enerji yatırımlarına hız kazandırdı.
Kahramanmaraş Pazarcık ve İzmir Dikili’de toplamda yaklaşık 55 MW kurulu güce sahip 4 adet güneş santrali kurulumu için çağrı mektubu alan Çimko, ayrıca 65 MW kurulu güce sahip güneş santrali kurulumu için çağrı mektubu başvuruları yaparak kurulu gücünü toplam 170 MW’a çıkarmayı planlıyor.
10 yılda yüzde 100 yenilenebilir enerji
Yenilenebilir enerji yatırımlarında sektörün öncü şirketlerinden birisi olduklarını söyleyen Çimko CEO’su Dr. Önder Kırca, “Çimento üretim sürecinde kullanılan enerjinin kaynağını çevre dostu ve sürdürülebilir bir şekilde güneş enerjisine dönüştürmek için önemli bir adım attık. Mevcut kurulu GES kapasitemiz, yıllık 1,3 milyon ton klinker ve 2,6 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip Bartın Fabrikamızın enerji ihtiyacına karşılık geliyor. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla 10 yıl içinde tüm tesislerimizdeki enerji ihtiyacımızın yüzde 100’ünü, yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyoruz. Bu yatırımlar hem şirketimizin enerji maliyetinin düşürülmesini sağlayacak hem de de-karbonizasyon ve sürdürülebilirlik hedeflerimize önemli katkıda bulunacak” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem üzerinde çalışılıyor4 Mayıs 202516:07 Nükleer Enerji Tedarikçi Bilgi Sistemi kullanıma açıldı4 Mayıs 202516:07 İspanyol Bakan Aagesen, elektrik kesintisinin nedeninin belirlenmesinin “günler süreceğini” belirtti4 Mayıs 202516:06 Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Türkiye’nin elektrik sistemine güven vurgusu4 Mayıs 202516:04 BRICS Nükleer Platformu’nun ilk uzman paneli Çin’de düzenlendi3 Mayıs 202519:49