
Elektrik dağıtım şirketleri, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ( ÇEDAŞ), tüm binalarındaki elektrik tüketimlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından olduğunu kanıtlayarak Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Belgesi aldı. Şirketlerden yapılan ortak açıklamaya göre, üç şirket bu yılın Ocak-Temmuz döneminde toplam 5 bin 796 megavatsaatlik elektrik tüketimini ‘yenilenebilir enerji’ […]
Elektrik dağıtım şirketleri, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ( ÇEDAŞ), tüm binalarındaki elektrik tüketimlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından olduğunu kanıtlayarak Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Belgesi aldı.
Şirketlerden yapılan ortak açıklamaya göre, üç şirket bu yılın Ocak-Temmuz döneminde toplam 5 bin 796 megavatsaatlik elektrik tüketimini ‘yenilenebilir enerji’ kaynaklarından sağladı ve 24 ağustosta YEK-G ile tüketimlerini belgeledi.
İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik dağıtım hizmeti veren BEDAŞ, Antalya, Burdur ve Isparta’da görev yapan AEDAŞ ile Sivas, Tokat ve Yozgat’ta elektrik dağıtımını üstlenen ÇEDAŞ, genel müdürlük binaları da dahil tüm işletmelerinde, söz konusu dönemde tükettikleri elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından olduğunu kanıtlayan YEK-G Belgesi aldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Regülasyon Direktörü Fidan Öztürk, iklim krizinin tüm dünyanın ana sorunu haline geldiğini belirterek, “Küresel ısınmaya karşı hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi giderek artmakta. Çevre dostu bir anlayış ile faaliyet gösteren elektrik dağıtım sektöründe öncü 3 şirketimiz, YEK-G belgesi alarak tükettikleri elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağladıklarını kanıtlamış oldu.” değerlendirmesinde bulundu.
Enerji Piyasaları İşletme AŞ’nin büyük ölçekli kuruluşlardan bireysel tüketicilere kadar isteyen herkesin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjiyi tercih edebileceği ve bunu kanıtlayabileceği YEK-G sistemini ve YEK-G piyasasını 1 Haziran 2021 itibariyle devreye almıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Sakarya’da 9 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek10 Mayıs 202518:24 TKİ, kazaları önlemek için tüm maden işçilerinin psikososyal eğitimlerini tamamladı10 Mayıs 202518:23 PÜİS Başkanı İmran Okumuş, dış satışlar konusunda bayiilere uyarıda bulundu9 Mayıs 202521:07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Jeotermal Yatırım Zirvesi’nde konuştu9 Mayıs 202515:49 Enerjisa Üretim, 30. enerji santralini devreye aldı9 Mayıs 202515:46