
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Dünya Bankası ile yenilenebilir enerji hedefleri doğrultusunda yüksek voltajlı iletim yatırımlarını kapsayan 6 milyar dolarlık finansman paketi için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Antonella Bassani ile gerçekleştirilen görüşmede önemli bir finansman mutabakatına varıldığını duyurdu.
Bakan Bayraktar, ilk etapta 6 milyar doları bulan bir finansman paketi için çalışmaların başlatılması konusunda Dünya Bankası ile anlaşmaya varıldığını belirtti. Söz konusu finansmanın, Türkiye’nin 2035 yılı için belirlediği 120 bin megavatlık rüzgâr ve güneş enerjisi kurulu gücü hedefine ulaşma yolunda yapılması planlanan yüksek voltajlı elektrik iletim yatırımlarında kullanılacağını ifade etti.
Bayraktar, görüşmede ayrıca yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve doğal gaz gibi alanlarda iş birliği fırsatlarının da ele alındığını vurguladı. Enerji dönüşümüne yönelik projelerin hızlandırılması ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi noktasında çalışmaların süreceğini söyledi.
Avrupa’da 2030’a kadar yenilenebilir kapasite artışlarının çoğu karasal rüzgar enerjisinden oluşacak15 Haziran 202608:11 TEDAŞ, MASS kapsamında testleri geçen ilk merkezi haberleşme yazılımına sertifika verdi15 Haziran 202607:48 Göbeklitepe’de öğrencilere yenilenebilir enerji eğitimi verildi15 Haziran 202607:47 TPIC, Dünya Kupası boyunca A Milli Futbol Takımı’ndaki isimlerin posterlerini 27 sondaj kulesinde taşıyacak15 Haziran 202607:46 Lisanssız elektrik üretim tesislerinde 10 yıllık YEKDEM sonrası ihtiyaç fazlası enerji fiyatı belirlendi13 Haziran 202614:22