
YEDAŞ, kırsalda ‘kesintisiz enerji’ mücadelesi veriyor. Sorumluluk alanındaki 5 ilde birçok köye ulaşmak için kapalı yolları yürüyerek ve kar aracı ile aşan YEDAŞ ekipleri, elektriği evlere ulaştırıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, kar yağışının hemen ardından başlayan şiddetli rüzgarın YEDAŞ arıza ekiplerine zor anlar yaşattığı bildirildi. Doğa ile mücadele eden YEDAŞ ekipleri zaman zaman karda mahsur […]
YEDAŞ, kırsalda ‘kesintisiz enerji’ mücadelesi veriyor. Sorumluluk alanındaki 5 ilde birçok köye ulaşmak için kapalı yolları yürüyerek ve kar aracı ile aşan YEDAŞ ekipleri, elektriği evlere ulaştırıyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, kar yağışının hemen ardından başlayan şiddetli rüzgarın YEDAŞ arıza ekiplerine zor anlar yaşattığı bildirildi. Doğa ile mücadele eden YEDAŞ ekipleri zaman zaman karda mahsur kaldı, ancak çalışmalarını kesmedi. Kırsalda amansız mücadeleyi sürdüren YEDAŞ arıza ekipleri, birçok köy yollarının kapanmasına rağmen koordineli olarak her arıza ihbarına koştu. Doğaya karşı mücadelesini ‘kesintisiz’ sürdüren ekipler, adeta dinlenmedi.
Konuya ilişkin açıklama yapan YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, “Kar yağışı yerini yer yer fırtınaya bıraktı. Ekiplerimiz sahada çalışıyor. Vardiyalı olarak mücadele veriyoruz” dedi.
Bora ayrıca, “Kriz masasına gelen tüm ihbarları ivedilikle değerlendiriyoruz. Enerjisiz kalan bölgelere ulaşıyor ve arızalara müdahale ediyoruz”şeklinde konuştu.
“TÜM BÖLGEDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR“
YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir BORA, “YEDAŞ olarak tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak hava şartları oldukça kötü ve dağıtım hatlarına zarar veriyor. 186 Nolu Elektrik Arıza hattımıza ve saha çalışanlarımıza ihbarlar geliyor. Kriz Masası olarak ekiplerimizi arızalı bölgelere yönlendiriliyoruz. Çalışanlarımız kar kış demeden sahada ve tüm olumsuz hava koşullarına rağmen kesintisiz elektrik enerjisi sağlamak için mücadele ediyor. Tüm illerde ekiplerimiz ile faaliyetimizi sürdürüyoruz. Ama bununla da kalmayıp, gerektiğinde ekiplerimiz kırsalda kar aracı ve yürüyerek, elektriği köylere götürmeyi başardı. Onlarca aracımız, il ve ilçelerde, köylerdeki arızalara müdahale etmektedir. Coğrafi olarak zor bölgelerde 7/24 esasına uygun olarak arıza ekiplerimiz canla başla görevlerini sürdürüyor” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 BRICS Nükleer Platformu’nun ilk uzman paneli Çin’de düzenlendi3 Mayıs 202519:49 Resmi Gazete’de EPDK kararı yayımlandı3 Mayıs 202519:48 BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi3 Mayıs 202519:47 İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde bakanlar enerji piyasalarını değerlendirdi3 Mayıs 202519:46 Spot piyasada doğal gaz fiyatları3 Mayıs 202519:44