
Hollandalı otomotiv şirketi Stellantis, İngiltere’de elektrikli kamyonet üretimi için 100 milyon sterlinlik yatırım yapacağını duyurdu. İngiltere’de yaygın şekilde kullanılan “Vauxhall” marka araçlarının üreticisi olan Stellantis’ten yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Ellesmere Port tesislerinde elektrikli kamyonet üretimi için 100 milyon sterlin (138,6 milyon dolar) hacminde yatırım yapılacağı bildirildi. Açıklamada, İngiliz hükümetinin bu yatırım planının ne kadarına katkıda […]
Hollandalı otomotiv şirketi Stellantis, İngiltere’de elektrikli kamyonet üretimi için 100 milyon sterlinlik yatırım yapacağını duyurdu.
İngiltere’de yaygın şekilde kullanılan “Vauxhall” marka araçlarının üreticisi olan Stellantis’ten yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Ellesmere Port tesislerinde elektrikli kamyonet üretimi için 100 milyon sterlin (138,6 milyon dolar) hacminde yatırım yapılacağı bildirildi.
Açıklamada, İngiliz hükümetinin bu yatırım planının ne kadarına katkıda sunacağı belirtilmedi.
Plan kapsamında ülkede 1.000 kişiye istihdam sağlanacağı kaydedilen açıklamada, söz konusu tesiste Vauxhalli, Opel, Peugeot ve Citroen markaları için de yeni elektrikli otomobil modelleri üretimi yapılmasının planlandığı aktarıldı.
Açıklamada, tüm elektrikli kamyonetlerin üretimine 2022’de başlanılmasının planlandığı belirtildi.
İngiltere İş ve Enerji Bakanı Kwasi Kwarteng, “Elektrikli araç üretimini güvence altına almaya yönelik küresel yarışta daha iyisini inşa etmek için çalışırken, bu önemli geçişte İngiltere’nin otomobil sektörünü desteklemekten gurur duyuyoruz.” ifadesini kullandı.
Stellantis Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Tavares, daha önce yaptığı açıklamada, şirketin İngiltere’de artık dizel ve benzinle çalışan araç üretimine yatırım yapmayacağını aktararak, bu yatırımın şirketin İngiltere’de sürdürülebilirliğe olan bağlılığının bir göstergesi olduğunu vurgulamıştı.
AA
KÖMÜRDER’de yeni yönetim belirlendi9 Haziran 202616:46 Kadoil’den İstanbul’un kalbinde yeni yatırım9 Haziran 202616:23 Astor Şarj, 60’dan fazla ilde 1000 soket ve 280 bin kullanıcıya ulaştı9 Haziran 202613:58 Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri9 Haziran 202611:32 Orta Doğu’daki savaş AB’nin enerji faturasını 47 milyar avro yükseltti9 Haziran 202611:31