
Jeotermal Enerji Derneği (JED) ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Ali Kındap seçildi. Jeotermal Enerji Derneği’nin (JED), 7 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Raffles Otel’de ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi ve başkanlığa yeniden Ali Kındap seçildi. “JEOTERMAL ENERJİNİN YAYGINLAŞMASI EKONOMİYE DE POZİTİF YANSIR” Jeotermal enerjinin yenilenebilir kaynaklar arasındaki rolünün ve sektörün gelişim […]
Jeotermal Enerji Derneği (JED) ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Ali Kındap seçildi.
Jeotermal Enerji Derneği’nin (JED), 7 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Raffles Otel’de ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi ve başkanlığa yeniden Ali Kındap seçildi.
“JEOTERMAL ENERJİNİN YAYGINLAŞMASI EKONOMİYE DE POZİTİF YANSIR”
Jeotermal enerjinin yenilenebilir kaynaklar arasındaki rolünün ve sektörün gelişim potansiyelinin altını çizen Ali Kındap, “Jeotermal enerjinin entegre kullanımının geliştirilmesi ve yaygınlaşması ile birlikte önemli bir ekonomik kazanım sağlanacak. Öyle ki bu sayede milyonlarca konut ısıtılabilir, yüz binlerce dekar modern serada tarımsal üretim artırılabilir ve istihdama hatırı sayılır oranda katkı sağlanabilir. Jeotermal enerji teşvik edilirse yenilenebilir enerji kaynakları arasında hak ettiği konuma ulaşacak ve yatırımcısından ülke ekonomisine kadar herkese fayda sağlayacaktır” dedi.
Jeotermalin her şeyden önce yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğuna dikkat çeken Kındap, “Jeotermal enerji doğru uygulamalarla pek çok alanda gelir yaratan, tarım, turizm, enerji vb. gibi sektörleri destekleyen, ekonomiye güç veren, üstelik tüm bunları çevreye ve insana zarar vermeden yapmaya olanak tanıyan, çok ciddi potansiyeli olan bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında JED’in Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri belirlendi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah Tancan da online olarak katılım sağladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 GÜRİŞ, Romanya’nın en büyük batarya projesine imza attı13 Mayıs 202515:40 Sürdürülebilir gelecek için güneşten faydalanmaya davet13 Mayıs 202515:38 Günsan GEO serisiyle pratik montaj ve üst düzey kullanıcı deneyimi13 Mayıs 202515:36 Uludağ Elektrik İşaret Dili Görüşme Hattı’yla 7 yıldır hizmet veriyor13 Mayıs 202515:35 İnci GS Yuasa, 5 yıldır üst üste batarya teknolojilerinde patent şampiyonları arasında13 Mayıs 202515:32