
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Son 4 yılda 4,8 milyar dolar enerji verimliliği alanında yatırım yapıldı. Buna karşılık elde edilen tasarruf 1,2 milyar dolardır. Bu alana yatırım yaptığınızda hemen karşılık görmeye başlıyorsunuz” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile T.C. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Arasında Enerji Verimliliği Kapsamında Ulusal ve Uluslararası Projelerin Geliştirilmesine Yönelik […]
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Son 4 yılda 4,8 milyar dolar enerji verimliliği alanında yatırım yapıldı. Buna karşılık elde edilen tasarruf 1,2 milyar dolardır. Bu alana yatırım yaptığınızda hemen karşılık görmeye başlıyorsunuz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile T.C. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Arasında Enerji Verimliliği Kapsamında Ulusal ve Uluslararası Projelerin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü bugün Maltepe’de inşa edilen Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde imzalandı. İmzalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar tarafından atıldı.
Sıfır Atık projesi ile yerleşkenin hayata geçeceğinin bilgisini veren Bakan Dönmez, “En ucuz enerji tasarruf eden enerjidir. Enerji verimliliği konusunda, özellikle kamu binalarında yüzde 15 enerjiyi daha verimli kullanma hedefimiz var. Bu kapsamda kamu binalarımız, eğitim kurumlarımız, yerel yönetim binaları dahil bu yüzde 15 hedefini tutturmak için çeşitli projeler yapıyorlar. Biz de Bakanlık olarak bu projelere destek veriyoruz.
Protokolün kapsamı ulusal ve uluslararası konulardan yararlanmaya yönelik. Bu kapsamda ortak projeler geliştireceğiz. Organizasyonlar düzenlenecek. Enerji verimliliği ile ilgili yayın yapılması ve iletişim mecralarında görünürlük sağlanması da hedeflerimiz arasında” dedi.
Dönmez, “Son 4 yılda 4,8 milyar dolar enerji verimliliği alanında yatırım yapıldı. Buna karşılık elde edilen tasarruf 1,2 milyar dolardır. Bu alana yatırım yaptığınızda hemen karşılık görmeye başlıyorsunuz” dedi.
Geçtiğimiz yılın rakamları ile ilgili de bilgi veren Dönmez, “Geçen yıl 635 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu ve elde edilen tasarruf ise 158 milyon dolardır. Kabaca 5 yılda geri kazanabiliyorsunuz. Verimliliğin artırılmasına yönelik desteklerimizde artarak devam ediyor. Daha önce özellikle sanayi sektöründe 300 bin TL olan desteğimizi 1,5 milyon TL’ye çıkardık. Nisan 2020 itibari ile de bu alanda desteklenen proje sayısı 325’e, toplam destek miktarı da 43 milyon TL’ye ulaştı.
Dönmez, “2023 yılında hedefimiz kamu binalarında enerji verimliliğini 870 milyon TL’ye çıkartmak ve yüzde 15 tasarruf sağlamak” dedi.
Bakan Dönmez, emisyonlarının azaltılması kapsamında ağaçlandırma kampanyasına da destek verdiklerini belirterek son üç yılda enerji sektörünün 2 milyon 645 bin ağaç diktiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Mısır’ın doğusundaki Süveyş Körfezi’nde sondaj gemisi alabora oldu2 Temmuz 202516:56 Depolamada GES’te Ankara, RES’te Tekirdağ ilk sırada2 Temmuz 202516:18 Türkiye, Angola ile ticaret hacmini 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor2 Temmuz 202515:16 Hürmüz Boğazı’nda ateşkes sonrası gemi trafiği artarken petrol taşıma maliyetleri keskin düştü2 Temmuz 202514:11 Astor Enerji, TİM’in “İlk 1000 İhracatçı” listesinde 121. sırada2 Temmuz 202513:46