
Dünyanın en büyük 15. LPG pazarı konumunda olan Türkiye, son 10 yılda otogaz tüketimi, artan araç sayısı ile birlikte yüzde yüzden fazla bir artışla 1 buçuk milyon tondan 3 milyon tonu aşmış durumda. Türkiye otogaz kullanımı açısından dünyada da Güney Kore’den sonra ikinci sırada, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor. Otogaz kullanan araç sayısı ve istasyon […]
Türkiye otogaz kullanımı açısından dünyada da Güney Kore’den sonra ikinci sırada, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor. Otogaz kullanan araç sayısı ve istasyon sayısı bakımından ise Türkiye dünya liderliğini sürdüren koruyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) böylesine önemli bir LPG ve otogaz piyasasına sahip olan Türkiye’de, tüketici odaklı çalışmalarını da sürdürüyor. Tüketicilerin LPG sektörüne yönelik hak ve sorumluluklarını anlatan “LPG TÜKETİCİSİNİN EL KİTABI” bu çalışmaların yeni ayağını oluşturuyor.
EPDK tarafından ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin yanı sıra uluslararası yayınlardan da yararlanılarak hazırlanan kitap; LPG’li araç sahipleri, otogaz ve tüp kullanıcıları ile LPG kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes için başvuru kaynağı niteliği taşıyor.
“LPG TÜKETİCİSİNİN EL KİTABI” nda LPG, otogaz, dökme LPG ve tüp kullanırken edilmesi gereken noktalardan, olası sorunlarda yapılması gerekenlere, ilk yardım önlemlerinden, ihbar ve şikayetlere tüketicilerin bilmesi gereken bütün konular özlü ve anlaşılır bir dille anlatıldı.
Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Vatandaşlarımızın bu alanda bilinçlendirilmesi, LPG kullanırken dikkat etmesi gerekenlerin yanı sıra haklarını ve sorumluluklarını öğrenmesi hayati nitelik taşıyor. Tüketicilerimizin can ve mal güvenliği için olduğu kadar, piyasanın sağlıklı işleyişi için de önem arz eden bir başvuru kaynağı hazırladık. Çünkü tüketici bilinci, hem toplumsal fayda hem de piyasanın işleyişi açısından ihmal edilemez bir konudur. Bu tip adımlar sektörümüzün kalitesini ve sunulan hizmetin kalitesini de yükseltecektir. Hazırladığımız bu kitabın bütün tüketicilerimize ulaştırılması için sektörümüzün de gereken katkıyı sunacağına inanıyorum. ”
Avrupa’da doğal gazın megavatsaati 58,70 avrodan işlem görüyor28 Temmuz 202610:32 KGK işletmelerin sera gazı emisyonlarının açıklanmasındaki bazı kriterlerde değişikliğe gitti28 Temmuz 202610:21 Brent petrolün varili 84,11 dolardan işlem görüyor28 Temmuz 202610:11 Gazprom: ABD’nin LNG hakimiyeti Avrupa’da gaz fiyatlarını üç katına çıkardı28 Temmuz 202609:30 Van’da yenilenebilir enerji kaynaklarından ekonomiye yılda yaklaşık 1,5 milyar liralık katkı27 Temmuz 202617:37