Türkiye Enerji Zirvesi

Archive

Etiket: RESMİ GAZETE

TTK’ye 2 bin işçi alınmasına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), yeraltı “pano-ayak üretim işçiliği” sanatında çalıştırılmak üzere daimi işçi statüsünde 2 bin kişi istihdam edecek. Kurumun, konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete’de…

EPDK 17 şirkete lisans verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 17 şirkete lisans verdi, 8 şirketin lisansını iptal etti. EPDK’nin konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre,…

Enerjide acele kamulaştırma kararları

İstanbul ve Gaziantep’te yapılacak enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Gaziantep’in Şehitkamil ve…

Deprem bölgesinde elektrik ve gaz borçlarının silinmesi için başvuru süresi uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde, konut ve iş yeri yıkılan, ağır ve orta hasarlı hale gelen, acil yıkılacak olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin…

Afet bölgesinde bulunan lisanssız üretim tesisleri yaptırımlardan 1 yıl muaf olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan EPDK Kurul Kararına göre, afet bölgesinde bulunan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında kurulu lisanssız üretim tesisleriyle ilişkilendirilen orta hasarlı ve…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı haziranda 1249 yatırım teşvik belgesi verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, haziranda 1249 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlığın haziran ayına ilişkin yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, haziranda 1249…

Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılacak enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, “154 kV Gerze Transformatör Merkezi…

Doğal gaz ihracatında uygulanacak iletim kapasite bedeline ilişkin usul ve esaslar belirlendi

Doğal gaz ihracatında uygulanacak iletim kapasite bedeline ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun konuya ilişkin kurul kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi….

Nükleer enerji ve iyonlaştırıcı radyasyonun denetimine ilişkin detaylar belirlendi

Nükleer enerji ve iyonlaştırıcı radyasyonun denetimi ve yerinde incelemelere yönelik iş ve işlemler, denetimlerin türü ve kapsamı ile denetim görevlilerine ilişkin hususlar belirlendi. Nükleer Düzenleme…

Aydın ve İzmir’de yapılacak enerji projeleri için ilgili taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Aydın’da kurulacak Akköy RES elektrik…