
Sibel ACAR-ANKARA EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz Akaryakıt Sektör Çalıştayı’nda, sektöre sorunları önce kendi aralarında çözme çağrısında bulundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde, TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi koordinasyonunda gerçekleştirilen Akaryakıt Sektör Çalıştayı, sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya başta EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TOBB Yönetim Kurulu Sayman […]
Sibel ACAR-ANKARA
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde, TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi koordinasyonunda gerçekleştirilen Akaryakıt Sektör Çalıştayı, sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya başta EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ve TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Üyesi Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Erdem olmak üzere tüm paydaşlar katılım sağladı.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz özel sektör ve kamu deneyiminden dolayı sektörün tüm sorunlarına hakim olduklarını söyleyerek sektörün bu konuda içinin rahat olmasını isteyerek konuşmasına başladı. Sorunlara sektör olarak da çözüm aranmasına dikkati çeken Yılmaz konuşmasına; “ Sektörün, problem çıkaran tarafların da üstüne gitmesini tavsiye ediyorum. Sektörde az kazanımları paylaşamama durumu var. Öncelikle bu sorunların kendi aramızda çözülmesi gerekiyor. EPDK bunların yeri değil” diye devam etti.
Sorunların ötesinde Türkiye’deki akaryakıt sektörünün çok iyi yerlerde olduğunun altını çizen Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’deki akaryakıt sektörünün nereye geldiğini iyi biliyoruz. Bugün o sorunların hiç birini konuşmuyoruz. Türkiye’de kaçak akaryakıt oranının ‘Sıfır’ olduğunu iddia ediyorum. Bu sektördeki belli volümün altında satış yapanların sektörde kalmaması gerekiyor. Bazı problemleri kendi aramızdakileri çözmemiz, paylaşımı adil yapmamız lazım. Sıkıntıları birlikte omuzlarsak sıkıntıların ömrü az olur. Biz bugünkü gibi toplantılara açığız. Bugün burada dertlerinizi dinleyeceğiz. Birbirimizi üzmeden yol alacağız.”
TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Üyesi Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Erdem ise düzenlenen çalıştayın fırsatları yakalamak için olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Sakarya’da 9 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek10 Mayıs 202518:24 TKİ, kazaları önlemek için tüm maden işçilerinin psikososyal eğitimlerini tamamladı10 Mayıs 202518:23 PÜİS Başkanı İmran Okumuş, dış satışlar konusunda bayiilere uyarıda bulundu9 Mayıs 202521:07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Jeotermal Yatırım Zirvesi’nde konuştu9 Mayıs 202515:49 Enerjisa Üretim, 30. enerji santralini devreye aldı9 Mayıs 202515:46