YEPAŞ, Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı

YEPAŞ, Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı.

YEPAŞ, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılımı ile faaliyetleri kapsamında benimsediği “sürekli iyileştirme anlayışını” bir adım ileriye taşımayı hedefliyor.

Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), Türkiye’de yaygınlaşmaya devam ediyor. Kurum ve kuruluşların yanı sıra yerel yönetimlerin de yakın markajına giren UKH’nin son üyesi YEPAŞ oldu. 2,2 milyona yakın abonelik sözleşmesi kapsamında elektrik tüketimi yapan yaklaşık olarak 5 milyon kişinin elektrik tedarikçisi konumunda olan YEPAŞ, mesken tüketimi yapan bireysel müşterilerinden, yüksek tüketimli sanayi kuruluşlarından, büyük ölçekli ticarethane abonelerine kadar geniş bir müşteri yelpazesine elektrik tedarik hizmeti veriyor. KalDer üyeliği ile UKH’ye dahil olan şirket, mükemmelliğin tüm kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusundaki kararlılığını taçlandırmayı amaçlıyor.

“TÜRKİYE MÜKEMMELİK ÖDÜLÜ’NÜ HEDEFLİYORUZ”

YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ile KalDer Türkiye Mükemmellik Ödülleri Sekreteri Esra Karakaş Kurşun da katıldı. Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’nin imzalandığı törende konuşan YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, UKH’ye katılımları ile birlikte mükemmellik yolculuğunda önemli bir adım attıklarını söyledi. Akşam, “YEPAŞ olarak iyileştirme süreçlerine devam ederek, ‘Mükemmellikte Kararlılık’ belgesini alıp, her yıl öz değerlendirme ile sürekli gelişim aracı olmayı ilke edinerek uzun vadede Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü ve EFQM Kurumsal Mükemmellik Ödülü’nü almayı hedefliyoruz. Hedefimiz doğrultusundaki çalışmalarımıza ise aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu.

“YEDAŞ’A HER ZAMAN DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”

KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül, YEPAŞ’ta KalDer üyeliği ile birlikte yeni bir dönem başlayacağını söyledi. Sabri Bülbül, “Mükemmellik yolculuğunda emin adımlarla ilerleyen YEPAŞ’ın bu süreci başarı ile tamamlayacağına yönelik inancımız tam. Kalite anlayışını tescillendirerek başlattıkları mükemmellik yolculuğunda KalDer olarak her zaman kendilerine destek sağlayacağız” diye konuştu.

ÖNCELİKLE KURUMSAL OLGUNLUK SEVİYELERİ BELİRLENİYOR

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.