
Her yıl enerji sektörünün devlerini bir araya getiren ETCSEE, bu yıl kapılarını Viyana’da ziyaretçileri için açmaya hazırlanıyor. Sekiz farklı sektör ile dört kıtada varlığını sürdüren Zeren Group Holding şirketlerinden Zeren Energy, ETCSEE 2025’in gold sponsorluğunu üstlenerek, ülkemizi temsil edecek.
Avrupa’nın enerji ticareti, iletim sistemleri ve dijitalleşme odağında önde gelen etkinliklerinden biri olmayı başaran ETCSEE (Energy Trading Central & South Eastern Europe) fuarı, bu yıl da dünyanın dört bir yanından sektör liderlerini ağırlayacak. 11-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan küresel fuar, Avusturya’nın başkenti Viyana’da büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Yaşamsal kaynakları güçlendirmek ve küresel kalkınmaya katkıda bulunmak için yatırımlar yaparak, Türk enerji sektörüne yön veren Zeren Group Holding çatısı altında faaliyet gösteren Zeren Energy’nin gold sponsorluğunu üstleneceği etkinlik, yerli ve yabancı yüzlerce firmanın katılımıyla gerçekleşecek. Profesyonel yatırımcı ile alıcıyı buluşturan fuarda, bir kez daha sektör trendleri belirlenecek
“Türkiye’nin enerji gücünü dünyaya taşıyoruz”
ETCSEE’nin, şirketlerin yol haritalarını belirleyen önemli bir unsur olduğunu belirten Zeren Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren “ETCSEE, sektörümüz ve global ilişkilerimiz açısından oldukça stratejik bir önem taşıyor. Avrupa enerji piyasalarındaki düzenleyici gelişmelerin, teknolojik dönüşümlerin ve ticaret dinamiklerinin ele alındığı bu etkinlik, sektör profesyonelleri için önemli bir buluşma noktası. Türkiye’nin enerji gücünü, dünya ülkelerine taşıyan Zeren Energy olarak, bu denli küresel bir buluşmanın sponsorluğunu üstlenmek bizim için gurur verici” diyerek ETCSEE 2025’in, ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni iş birlikleri için zemin hazırlayabileceğinin altını çizdi.
Alt şirketi GET Energy Trading ile Avrupa’da büyük başarılara imza atan Zeren Energy’nin önümüzdeki dönemde önemli yatırımları olacağını açıklayan Mustafa Yiğit Zeren, “Yunanistan’dan Bulgaristan ve Romanya’ya, Macaristan’dan, Slovakya ve Avusturya’ya kadar Avrupa’nın birçok ülkesine doğal gaz ticareti yapıyoruz. Bu yıl Avrupa’daki pazar payımızı artırmayı ve Hollanda’da faaliyete başlamayı hedefliyoruz. Sanayi ve konut sektörlerinde artan enerji ihtiyacı ve petrole kıyasla daha düşük karbon emisyonu sağlaması bakımından bu ülkelerde doğal gaz daha cazip bir alternatif olarak öne çıkıyor. Avrupa’nın karbon azaltım hedeflerini ve sıfır emisyon amaçlarını destekleyen yaklaşımımızla, hedeflerimizi gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerlemeye ve ülkemize değer katan yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
STAR Rafineri “En Büyük 500” listesinde üçüncü oldu19 Haziran 202615:20 IEA Başkanı Birol, küresel enerji ticaretinde Hürmüz’e ilişkin güven algısının zedelendiğini belirtti19 Haziran 202615:10 Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri19 Haziran 202614:37 Rosatom ve Mısır nükleer tıp merkezi inşası için anlaşma imzaladı19 Haziran 202614:00 Brent petrolün varili 80,30 dolardan işlem görüyor19 Haziran 202613:35