
İran’da enerji tasarrufu tedbirleri kapsamında belirlenen kullanım sınırının aşılması halinde her 20 dakika için 1 saat elektrik kesintisi uygulanıyor.
İran’ın başkenti Tahran’da enerji tasarrufu tedbirleri kapsamında belirlenen tüketim sınırını aştıkları gerekçesiyle yaklaşık 700 banka şubesinin elektrikleri kesildi.
İran elektrik dağıtım şirketi Tevanir’in Genel Müdürü Mustafa Recebi Meşhedi, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, enerji tasarrufu tedbirleri kapsamında alınan önlemleri anlattı.
Abonelerin kullanım sınırını aşmaları halinde her 20 dakika için 1 saat elektrik kesintisi uygulandığını kaydeden Meşhedi, uygulamanın akıllı sayaçlar aracılığıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
Meşhedi, “Dün, Tahran’da tüketim sınırını aştıkları belirlenen yaklaşık 700 bankanın elektriği kesildi.” ifadelerini kullandı.
İranlı yetkili, elektriğin halka adil bir şekilde ulaşabilmesi için konut, ticari ve idari abonelere tasarruf yapmaları çağrısında bulundu.
Dünyanın en büyük doğal gaz ve petrol rezervine sahip ülkelerinden biri olan İran, son aylarda ekonomik yaptırımların ağır baskısı, yetersiz altyapı ve hızla artan enerji talebi nedeniyle enerji krizi yaşıyor.
İran’da özellikle sıcak havalarda klimaların devreye girmesiyle enerji talebi zirveye ulaşıyor. Enerji tasarrufu uygulamaları ülkede yaygınlaşırken, yetkililer, kaynakları tasarruflu kullanma çağrısında bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Schneider Electric, İAOSB’nin SCADA sistemi kurulumunu gerçekleştirecek12 Mayıs 202511:47 TEMSA lityum iyon temelli Marine Batarya Sertifikası almaya hak kazandı12 Mayıs 202511:25 BYD’nin satışlarında artış hızı en fazla olan ülke Türkiye12 Mayıs 202510:55 Kara yollarında durum12 Mayıs 202510:16 Brent petrolün varili 64,68 dolardan işlem görüyor12 Mayıs 202510:15