
Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa, ülkede inşa edilecek nükleer santralden kaynaklı olarak vatandaşa ek vergi yansıtılmayacağını söyledi. Polonya’daki RMF FM radyosuna açıklamalarda bulunan Moskwa, ülkenin ilk nükleer santrali için ABD’li Westinghouse şirketiyle anlaşıldığını belirtti. Moskwa, ilk tesisin ülkenin kuzeyindeki Lubiatowo-Kopalino kıyı bölgesinde kurulacağını dile getirerek, “Her yatırımı bir fırsat olarak görmeliyiz. Bölge halkı […]
Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa, ülkede inşa edilecek nükleer santralden kaynaklı olarak vatandaşa ek vergi yansıtılmayacağını söyledi.
Polonya’daki RMF FM radyosuna açıklamalarda bulunan Moskwa, ülkenin ilk nükleer santrali için ABD’li Westinghouse şirketiyle anlaşıldığını belirtti.
Moskwa, ilk tesisin ülkenin kuzeyindeki Lubiatowo-Kopalino kıyı bölgesinde kurulacağını dile getirerek, “Her yatırımı bir fırsat olarak görmeliyiz. Bölge halkı için de oldukça avantajlı bir yatırım olacak.” dedi.
Bakan Moskwa, nükleer santralin inşası konusunda bir referanduma ihtiyaç olup olmadığı yönündeki soruya, “Buna gerek olacağını sanmıyorum. Halihazırda yürütülmekte olan süreçte hem yerel yönetimler düzeyinde hem de bölge sakinleriyle diyaloğa odaklanıyoruz.” yanıtını verdi.
Polonya’da nükleer enerjiye destek oranının yüzde 80’lere ulaştığına dikkati çeken Moskwa, “Nükleer santral kaynaklı herhangi bir ek vergi vatandaşa yansıtılmayacak.” ifadesini kullandı.
Polonya hükümetinin enerji stratejisi kapsamında ülkede toplam kapasitesi 6 ila 9 gigavat arasında olacak 6 nükleer güç ünitesi inşa edilecek.
ABD ile yapılan anlaşma doğrultusunda inşa edilecek ilk reaktör, 2033’te çalışmaya başlayacak ve 1-1,6 gigavat güç üretecek. Sonraki reaktörler her iki yılda bir inşa edilecek.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Rus hükümeti benzin ihracatını tamamen yasaklamayı değerlendiriyor11 Temmuz 202516:32 Spot piyasada elektrik fiyatları11 Temmuz 202516:31 Spot piyasada doğal gaz fiyatları11 Temmuz 202516:30 Akenerji’nin kurumsal yönetim notu 9,62’ye yükseldi11 Temmuz 202514:20 IEA: 2025’te petrol talep artışı 2009’dan bu yana en düşük seviyede olacak11 Temmuz 202513:56