
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, elektrik dağıtım sektöründe topraklama iletkeni olarak bakır yerine galvaniz kullanımına yönelik AR-GE projesiyle ekonomiye yaklaşık 1 milyar lira katkı sağladıklarını belirtti. Aynı zamanda Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ (KCETAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı olan Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında enerji üretimi […]
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, elektrik dağıtım sektöründe topraklama iletkeni olarak bakır yerine galvaniz kullanımına yönelik AR-GE projesiyle ekonomiye yaklaşık 1 milyar lira katkı sağladıklarını belirtti.
Aynı zamanda Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ (KCETAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı olan Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında enerji üretimi ve tasarrufunun ön plana çıktığını, son yıllarda bu alanda hayata geçirdikleri projelerle enerji üretimi ve tasarrufuna önemli katkı sağladıklarını aktardı.
Büyükkılıç, KCETAŞ olarak Kayseri’de enerji verimliliği konusunda toplumsal bilinci artırmak için çocuklara ve gençlere yönelik her yıl düzenli olarak okullarda seminerler düzenlediklerini bildirdi.
Gereksiz harcanan enerjinin kaybedilen emek olduğuna dikkati çeken Büyükkılıç, şunları kaydetti:
“En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir. Enerjiden kısalım, dünyanın ömrünü uzatalım. Elektrik dağıtım sektöründe topraklama iletkeni olarak bakır yerine galvaniz kullanımına yönelik AR-GE projesiyle ülkemize yaklaşık 1 milyar liralık katkı sağlamış bulunmaktayız. Yapılan tasarruf sadece parasal yönden olmayıp, enerji üretimi için kullanılan fosil kaynakların tüketiminin azalması ve dünyanın ısınmasına neden olan sera gazları ve karbondioksit miktarının azalması sağlanarak, çevrenin korunmasına katkı verecektir.”
Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini kendi tesislerinden karşılayabilmek için 103,9 milyon lira yatırım bedeli ile güneş enerji santrali kuracağını da hatırlattı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Mısır’ın doğusundaki Süveyş Körfezi’nde sondaj gemisi alabora oldu2 Temmuz 202516:56 Depolamada GES’te Ankara, RES’te Tekirdağ ilk sırada2 Temmuz 202516:18 Türkiye, Angola ile ticaret hacmini 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor2 Temmuz 202515:16 Hürmüz Boğazı’nda ateşkes sonrası gemi trafiği artarken petrol taşıma maliyetleri keskin düştü2 Temmuz 202514:11 Astor Enerji, TİM’in “İlk 1000 İhracatçı” listesinde 121. sırada2 Temmuz 202513:46