
Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazlar özelleştirilecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, internet sitesinde konuya ilişkin duyuru yayımladı.
Buna göre, Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazlar “varlık satışı” yöntemiyle, Elektrik Üretim AŞ adına kayıtlı “23405” ve “30963” numaralı maden ruhsatları ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilecek.
Özelleştirmeye ilişkin ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 200 bin lira, geçici teminat bedeli 150 milyon lira olarak belirlendi.
İhaleye katılmak isteyenler, 4 Aralık 2024’e kadar son teklif verebilecek.
İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulüyle gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla ihale sonuçlandırılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 TBMM’de bu hafta enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler görüşülecek22 Haziran 202516:46 Rüzgar ve güneş enerjisinin kurulu güçteki payı yüzde 30’u aştı22 Haziran 202516:15 Son 20 yılda Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücü 4 buçuk kat arttı22 Haziran 202512:34 TPAO ve TEİAŞ atamaları Resmi Gazete’de21 Haziran 202517:00 Enerji yatırımlarında aranan niteliklere ilişkin usul ve esaslar belirlendi21 Haziran 202516:55