
Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazlar özelleştirilecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, internet sitesinde konuya ilişkin duyuru yayımladı.
Buna göre, Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ve taşınmazlar “varlık satışı” yöntemiyle, Elektrik Üretim AŞ adına kayıtlı “23405” ve “30963” numaralı maden ruhsatları ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilecek.
Özelleştirmeye ilişkin ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli 200 bin lira, geçici teminat bedeli 150 milyon lira olarak belirlendi.
İhaleye katılmak isteyenler, 4 Aralık 2024’e kadar son teklif verebilecek.
İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulüyle gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla ihale sonuçlandırılacak.
Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri23 Haziran 202611:33 MTA’nın Türkiye Diri Fay Haritası afet yönetiminden enerji yatırımlarına stratejik rehber olacak23 Haziran 202611:32 Legrand DPX3, gelişmiş koruma teknolojileriyle enerji altyapılarını güçlendiriyor23 Haziran 202611:30 Beta Enerji halka arzında talep toplama bugün başlıyor23 Haziran 202611:28 Türkiye’nin ilk deniz üstü rüzgar YEKA süreci başladı23 Haziran 202611:01