
İstihdam oranının 2020 yılından bu yana yüzde 100 artış gösterdiği Astor Enerji’de, 2024 ikinci çeyrek itibarıyla 11.5 milyar TL ciro elde edilerek rekor kırıldı.
Astor Enerji, yüksek gerilimli güç transformatörleri, dağıtım transformatörleri ve özel tip transformatörler gibi geniş ürün yelpazesi ile sektördeki önemli konumunu sürdürüyor.
NET KAR 1,3 MİLYAR TL’YE ULAŞTI
Astor Enerji, 2024 ikinci çeyrek itibarıyla 11.5 milyar TL ciro elde ederek rekor kırdı. Net karı yüzde 82 artarak 1,3 milyar TL’ye ulaştı. Bu artış, şirketin büyüme stratejileri ve pazar taleplerine güçlü yanıtlarını gösteriyor.
HEDEF İHRACATI YÜZDE 50’YE ÇIKARMAK
Şirketin yurtdışı satışları, toplam hasılatın yüzde 40’ını oluşturuyor ve ihracatın önemi giderek artıyor. İlk etapta ihracatın yüzde 50’ye çıkarılması hedefleniyor.

AR-GE YATIRIMLARI ÖNE ÇIKIYOR
Astor Enerji, Türkiye’nin en fazla AR-GE harcaması yapan enerji şirketi oldu.
Tüm şirketler kapsamında ise Astor Enerji, AR-GE harcamalarında Türkiye’nin en çok yatırım yapan 25. şirketi oldu. 2023 yılında 476 milyon TL AR-GE harcaması gerçekleştirdi.
KAPASİTE 2025 YILINDA ARTACAK
2025 yılına kadar önemli yatırımlar yapmayı planlayan şirket, mevcut kapasitesini yüzde 100 artırmayı ve yıllık cirosunu 1 milyar USD’nin üzerine çıkarmayı hedefliyor. Aynı zamanda ihracat gelirlerini de 500 USD’nin üzerine çıkarmayı amaçlıyor.

YENİ FABRİKA KURULUYOR
Astor Enerji, mevcut fabrikalarının 105 bin metrekare kapalı alanda üretim yapmasının yanı sıra, OSB içinde 228 bin metrekarelik yeni bir arsa alarak kapasite artırımı ve emaye kaplı, izolasyonlu bakır, alüminyum üretimi için inşaat çalışmalarına başladı. 2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanan bu yatırımlar, şirketin cirosuna, ihracat hedeflerine ve kârlılığın artırılmasına önemli katkılar sağlayacak.
İSTİHDAM HER YIL ARTIYOR
2020 yılında yaklaşık 1000 kişiyi istihdam eden Astor Enerji’nin çalışan sayısının 2024 yılı itibarıyla 2002 kişiye ulaştığı açıklandı.

Rus parlamentosu, akaryakıt sorununa yönelik yeni düzenlemelerini kabul etti24 Haziran 202617:00 EPDK, Ar-Ge ve Yenilik Faaliyetlerine İlişkin Taslak Düzenlemeyi görüşe açtı24 Haziran 202616:20 Küresel güneş enerjisi kapasitesi 3 teravat sınırını aştı24 Haziran 202615:34 Renault Clio, “Türkiye’de Yılın Otomobili 2026” yarışmasında birinci oldu24 Haziran 202615:15 TÜVTÜRK’ten araç sahiplerine egzoz gazı emisyon ölçümü hatırlatması24 Haziran 202615:07