
Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ilk ünitesi için üretilen reaktör kapağının kaynak işleminin tamamlandığı bildirildi. Rosatom’un makine yapımı bölümü Atomenergomash AŞ tarafından yapılan açıklamada, söz konusu işlemin Rusya’nın Volgodonsk şehrindeki kaynak merkezinde gerçekleştirildiği belirtildi. Akkuyu NGS için üretilen parçaların birleştirilmesi işlemlerinin sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, reaktörün en önemli parçası olan reaktör kapağının kaynak […]
Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ilk ünitesi için üretilen reaktör kapağının kaynak işleminin tamamlandığı bildirildi.
Rosatom’un makine yapımı bölümü Atomenergomash AŞ tarafından yapılan açıklamada, söz konusu işlemin Rusya’nın Volgodonsk şehrindeki kaynak merkezinde gerçekleştirildiği belirtildi.
Akkuyu NGS için üretilen parçaların birleştirilmesi işlemlerinin sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, reaktörün en önemli parçası olan reaktör kapağının kaynak yoluyla birleştirilmesi işleminin 17 gün sürdüğü ve kapağın bitmiş ürün ağırlığının yaklaşık 95 ton olacağı kaydedildi.
Hindistan, Bangladeş, Çin ve Rusya’daki nükleer santraller için de reaktör ekipmanları üreten Atomenergomash AŞ, Akkuyu NGS’nin dört ünitesinin tamamı için reaktör ekipmanı ve makine odası tedarik ediyor.
Akkuyu NGS’nin kurulumuna ilişkin hükümetlerarası anlaşma Rusya ile 2010’da imzalanmıştı. Toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak santralin 2023’te devreye alınması hedefleniyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Belçika, en eski nükleer reaktörünü kapatıyor14 Şubat 202518:10 Karagöz ve Hacivat bu kez tasarruf için sahneye çıktı14 Şubat 202516:45 Bakan Bayraktar, Venezuela ile enerjide ve madencilikte iş birliğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti14 Şubat 202516:29 TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu taslak raporunu tamamladı14 Şubat 202516:06 TORA 19. Geleneksel SEÇ Haftasını başarıyla tamamladı14 Şubat 202515:38