
Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS), birinci ünitenin dış koruma kabuğunun alt kısmı monte edildi.
Akkuyu Nükleer AŞ’nin açıklamasına göre, 63 metre yüksekliğe sahip metal yapının montajı 10 saat sürdü.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh, işlemin ünite için önemli olduğunu belirtti.
Üçüncü nesil nükleer güç ünitelerinin büyük depremlere, kasırgalara, tsunamilere ve şok dalgalarına karşı tasarlanmış yüksek teknolojili güvenlik sistemleriyle donatıldığını anlatan Butckikh, ‘Dış koruma kabının alt kubbe kısmının başarılı şekilde monte edilmesinin ardından bir sonraki aşamayı Akkuyu NGS inşaatçıları tarafından dış koruma kabının kubbesinin monte edilmesi oluşturacak. Bir araya getirilen bu büyük ölçekli betonarme yapı, nükleer santralin hizmet ömrü boyunca reaktör tesisini dış etkilerden koruyacak.’ ifadelerini kullandı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 11. Nükleer Santraller Zirvesi’nde tüm paydaşlar bir araya geldi1 Temmuz 202513:52 CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım1 Temmuz 202513:33 ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma1 Temmuz 202513:25 Elektrik santrallerine 2 milyar liralık kapasite mekanizması desteği1 Temmuz 202513:21 Kuraklık riskine karşı hidroelektrik santrallerine “hibrit çözüm” önerisi1 Temmuz 202511:46