
Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Rusya’nın enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller’i kabul etti. Türkmenistan Devlet Televizyonu Altın Asır’ın haberine göre, Berdimuhamedov, Miller’in ziyaretini enerji alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve çok yönlü Türkmen-Rus ilişkilerinin ileriye taşınmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Berdimuhamedov, Rusya’yla stratejik ilişkileri ilerletmenin, ülkenin dış politikada öncelikli alanlardan biri olduğunu dile […]
Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Rusya’nın enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller’i kabul etti.
Türkmenistan Devlet Televizyonu Altın Asır’ın haberine göre, Berdimuhamedov, Miller’in ziyaretini enerji alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve çok yönlü Türkmen-Rus ilişkilerinin ileriye taşınmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Berdimuhamedov, Rusya’yla stratejik ilişkileri ilerletmenin, ülkenin dış politikada öncelikli alanlardan biri olduğunu dile getirdi. Görüşmede iki ülke arasında enerji alanında işbirliği alanları ele alındı.
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Miller, Berdimuhamedov ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.
Miller, Gazprom’un Türkmenistan’ın gaz sektörüyle uzun yıllardır işbirliği içinde olduğunu, Rusya Federasyonu ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin tarihi köklere dayandığını bildirdi.
Aleksey Miller, bugünkü görüşmede Türkmenistan ile yakın gelecekte gaz sektöründeki işbirliğini niteliksel olarak yeni bir düzeye getirme olanaklarını görüştüklerini aktardı.
Türkmenistan’ın çok büyük doğal gaz rezervlerine sahip olduğunu hatırlatan Miller, bu nedenle bu alandaki işbirliğinin daha da geliştirileceğine inandığını vurguladı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Kırşehir’de jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihale yapılacak9 Mayıs 202510:57 Küresel ısınma 1,5 santigrat dereceyi aşarsa 1 milyar insan iklim göçmeni olacak9 Mayıs 202510:02 BYD’nin SEAL modeli, Türkiye’ye özel versiyonuyla ay ortasında satışa sunulacak9 Mayıs 202509:59 Bakan Bayraktar, Suriye’ye 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gaz götürmeyi planladıklarını bildirdi9 Mayıs 202508:53 Türkiye, ısıtma ve soğutma kapasitesini geliştirerek enerji verimliliğini artıracak8 Mayıs 202516:14