
Türkiye ile Azerbaycan arasında doğal gaz tedariki noktasında yeni bir adım atıldı. Azerbaycan’dan gelen doğal gazın tedarikiyle ilgili anlaşmanın süresi uzatıldı.
Bakü Enerji Haftası Kapsamında Azerbaycan’da düzenlenen 29. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı marjında Bakan Bayraktar ile Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov’un katılımıyla bir imza töreni gerçekleştirildi.

6 yıl uzatıldı
BOTAŞ Genel Müdürü Abdulvahit Fidan ile Azerbaycan Gaz Tedarik Şirketi Genel Müdürü Lidya Salahova, 2024 yılı sonunda sona erecek doğal gaz tedarik anlaşmasının 2030 sonuna kadar uzatılmasını öngören anlaşmaya imza attı. Fidan ayrıca, SOCAR Başkanı Rövşen Necef ile doğal gaz teslimi ve takasına ilişkin 4 anlaşma imzaladı.

Toplamda 5 anlaşma
Bakan Bayraktar, anlaşmalara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bakü seyahatimizde, geçtiğimiz ay İstanbul’da Azerbaycan Ekonomi Bakanı Sayın MikayılCabbarov ile imzaladığımız Doğal Gaz Alanında İş Birliği Anlaşması’nın altyapısını oluşturacak yeni adımlar attık. BOTAŞ ve SOCAR arasında imzalanan dört anlaşma ile Azerbaycan gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ve Nahçıvan’ataşınacak, Türkmenistan gazı ülkemize ulaştırılacak. Ayrıca BOTAŞ ile Azerbaycan Gaz Tedarik Şirketi arasında bu yıl sona erecek doğalgaz tedarik anlaşmasının 2030 sonuna kadar uzatılmasını da imza altına aldık.” değerlendirmesini yaptı.
Astor Enerji’den TEİAŞ ihalesinde 816 Milyon TL’lik sözleşme3 Temmuz 202623:07 Bakan Kurum: “DOA ile 2 günde 4.5 milyon ambalaj topladık”3 Temmuz 202617:05 “Yapay zekâ, kritik altyapılarda karar alma biçimini yeniden şekillendiriyor”3 Temmuz 202616:22 MEB, okulları enerji dönüşümüne hazırlıyor3 Temmuz 202615:47 Eşel mobil sisteminin üç ay içinde kademeli sonlandırılması kararlaştırıldı3 Temmuz 202613:34