
Rusya’nın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üreticisi Novatek’in, Vietnam’a sevkiyat için ön anlaşma imzaladığı bildirildi.
Rusya’nın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üreticisi Novatek’in, Vietnam’a sevkiyat için ön anlaşma imzaladığı bildirildi.
Novatek Üst Yöneticisi (CEO) Leonid Mikhelson, Rus devlet kanalı Vesti’ye yaptığı açıklamada, Vietnam ile LNG sevkiyatına ilişkin uzun süredir görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Vietnam’daki altyapı projeleriyle de ilgilendiklerini belirten Mikhelson, “LNG sevkiyatına yönelik Vietnamlı alıcılardan biriyle yakın bir zaman önce ön anlaşma imzaladık. En kısa sürede sevkiyata başlamaya hazırız” dedi.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus enerji şirketlerinin Avrupa’ya sevk ettiği doğal gazı Asya pazarına göndereceğini söylemişti.
AA
Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi yerleşkesinde petrol için 6 sondaj kuyusu açılacak4 Haziran 202613:02 Yeniköy Kemerköy Enerji, Water Europe üyesi oldu4 Haziran 202612:11 Rüzgar ve güneş yatırımları Türkiye’nin çevre hedeflerine katkı sağlıyor4 Haziran 202612:10 Togg iki modeliyle elektrikli otomobil satışlarında zirvede4 Haziran 202612:08 Girişim Elektrik Başkanı Harmanlı, enerji altyapısı yatırımlarının Türkiye için fırsat sunduğunu belirtti4 Haziran 202611:51