
Rusya’da yaklaşık 1,8 trilyon metreküp rezerve sahip doğudaki en büyük doğal gaz sahası “Kovıtka” faaliyete girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazprom Başkanı Aleksey Miller’ın da katıldığı törende, Kovıtka doğal gaz sahasının Rus ekonomisi ve sanayisi için son derece önemli olduğunu söyledi. Yaklaşık 1,8 trilyon metreküp rezerviyle Kovıtka’nın Rusya’nın doğusundaki en büyük gaz sahası olduğuna […]
Rusya’da yaklaşık 1,8 trilyon metreküp rezerve sahip doğudaki en büyük doğal gaz sahası “Kovıtka” faaliyete girdi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazprom Başkanı Aleksey Miller’ın da katıldığı törende, Kovıtka doğal gaz sahasının Rus ekonomisi ve sanayisi için son derece önemli olduğunu söyledi.
Yaklaşık 1,8 trilyon metreküp rezerviyle Kovıtka’nın Rusya’nın doğusundaki en büyük gaz sahası olduğuna işaret eden Putin, Kovıtka ile Yakutistan’daki Çayandinskoye sahasının birbirine bağlanacağını ifade etti.
Sahadan çıkartılacak doğal gazın Sibirya’nın Gücü üzerinden sevk edileceğini kaydeden Putin, “Böylelikle en önemli gaz iletim güzergahımızı tüm uzunluğu boyunca faaliyete geçirmiş oluyoruz. Bu güzergah üç bin kilometreyi aşacak.” dedi.
Avrupa’da çok sayıda ülke, Rus gazı alımını tümüyle durdururken, bazı ülkeler de alım miktarlarını azaltmıştı. Rusya da söz konusu kaybı telafi etmek amacıyla başta Çin olmak üzere farklı pazarlara yönelik sevkiyatını artırmak istiyor.
Rus enerji şirketi Gazprom, 8 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Sibirya’nın Gücü boru hattı üzerinden Çin’e doğal gaz sevkiyatında günlük rekorun kırıldığını bildirmişti.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 EYODER: “Yeşil dönüşüm destekleri artırılmalı, EPS Ulusal Katkı Beyanı’na dahil edilmeli”3 Temmuz 202514:09 Rosatom, İstanbul’da düzenlenen NPPES-2025’e katıldı3 Temmuz 202514:00 PETRONAS Syntium Serisi ile motorunuz yaz sıcaklarında da serin kalıyor3 Temmuz 202513:25 AKO Akü, sıfır atık üretim gücü ve 81 ildeki yaygın ağıyla faaliyetlerini sürdürüyor3 Temmuz 202513:22 Akaryakıt ÖTV tutarı 6 aylık Yİ-ÜFE oranında artırıldı3 Temmuz 202512:00