
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın TürkAkım boru hattına doğal gaz sağlayan Krasnodar bölgesindeki kompresör istasyonuna insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın TürkAkım boru hattına doğal gaz sağlayan Krasnodar bölgesindeki kompresör istasyonuna insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’nın TürkAkım boru hattının altyapısına yönelik saldırı girişimine ilişkin bilgilere yer verildi.
Krasnodar bölgesindeki kompresör istasyonuna 9 İHA ile saldırı girişiminde bulunulduğu belirtilen açıklamada, saldırıyla Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatının durdurulmasının hedeflendiği ifade edildi.
Tüm İHA’ların hava savunma sistemleriyle düşürüldüğü aktarılan açıklamada, istasyonun herhangi bir zarara uğramadığı bildirildi.
Açıklamada, kompresör istasyonundan TürkAkım’a doğal gaz sevkiyatının normal şekilde devam ettiği kaydedildi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Belçika, en eski nükleer reaktörünü kapatıyor14 Şubat 202518:10 Karagöz ve Hacivat bu kez tasarruf için sahneye çıktı14 Şubat 202516:45 Bakan Bayraktar, Venezuela ile enerjide ve madencilikte iş birliğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti14 Şubat 202516:29 TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu taslak raporunu tamamladı14 Şubat 202516:06 TORA 19. Geleneksel SEÇ Haftasını başarıyla tamamladı14 Şubat 202515:38