
Doğu Akdeniz’de çalışmalarını sürdüren Oruç Reis için yeni Navtex ilan edildi. Oruç Reis gemisinin, sismik çalışma yürüteceği alan için 12 Eylül’e kadar devam edecek yeni Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan edildi. İlgili bölgeye dair ilanda daha önce çalışmaların 1 Eylül’e kadar sürdürüleceği duyurulmuştu, yeni bildiriyle görev süresi 11 gün uzatılmış oldu. Buna göre Oruç Reis sismik […]
Oruç Reis gemisinin, sismik çalışma yürüteceği alan için 12 Eylül’e kadar devam edecek yeni Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan edildi.
İlgili bölgeye dair ilanda daha önce çalışmaların 1 Eylül’e kadar sürdürüleceği duyurulmuştu, yeni bildiriyle görev süresi 11 gün uzatılmış oldu.
Buna göre Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz’de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütecek.
Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.
Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.
UEDAŞ, Marmara Link’in tarihe geçen hikayesini belgeselle geleceğe taşıyor2 Temmuz 202617:43 Spot boru gazı ithalatı için ağustos ayı talep çağrısı yayımlandı2 Temmuz 202616:55 Enerji Bakanı Bayraktar ve Azerbaycanlı mevkidaşı Şahbazov iş birliği imkanlarını görüştü2 Temmuz 202616:48 Kanadalı AtkinsRealis, CANDU teknolojisiyle Türkiye’de sürdürülebilir nükleer ekosistemi hedefliyor2 Temmuz 202615:00 OEDAŞ geleceğin mühendisleri ile bir araya geldi2 Temmuz 202614:43