
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Rusya’nın doğal gaz merkezi projesi konusunda işbirliğini sürdüreceğini söyledi. Peskov, başkent Moskova’da güncel konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Rusya arasındaki doğal gaz merkezinin oluşturulmasıyla ilgili projeye değinen Peskov, bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Peskov, “Bunun fazlasıyla zor bir iş olduğu aşikardır. Bu oldukça zor bir proje. Bu […]
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Rusya’nın doğal gaz merkezi projesi konusunda işbirliğini sürdüreceğini söyledi.
Peskov, başkent Moskova’da güncel konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Türkiye ile Rusya arasındaki doğal gaz merkezinin oluşturulmasıyla ilgili projeye değinen Peskov, bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Peskov, “Bunun fazlasıyla zor bir iş olduğu aşikardır. Bu oldukça zor bir proje. Bu projede, zaman konusunda bazı gecikmeler, teknik veya diğer nitelikteki belirli sorunlar olacaktır. Türk ortaklarımızla bu alandaki çalışmalarımıza ve işbirliğimize devam edeceğiz.” dedi.
Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarmasını değerlendiren Peskov, dünyada Rusya ve Putin’e karşı düşmanca tavır sergilendiğini söyledi.
Peskov, “Her şeyi not ediyoruz. Çalışmayı sürdürüyoruz. Devlet Başkanı da çalışmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
“ABD, UKRAYNA MESELESİNİN ÇÖZÜMÜNÜ FRENLİYOR”
Çin’in Ukrayna meselesi konusunda arabulucu rolüyle ilgili soruyu yanıtlayan Peskov, ABD’nin bu meselenin çözümü sürecini frenlediğine işaret eti.
Sözcü Peskov, “Çatışmaların frenlenmesini önleme konusunda devam eden çizgiyi görüyoruz. Bunu Washington, ABD Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyi de açık açık ve resmen söylüyor.” şeklinde konuştu.
AA
Bakan Bayraktar, Bulgaristan Enerji Bakanı Petrova ile enerji alanında iş birliğini görüştü26 Haziran 202616:06 ODE Yalıtım’dan Çorlu’da GES hamlesi: Yıllık 1.939 ton karbon azaltımı26 Haziran 202615:43 Uludağ Enerji, “Enerjini Geleceğe Taşı” projesiyle 70 bin öğrenciye ulaştı26 Haziran 202615:40 Gazprom Başkanı Miller: “Çin ile doğal gaz ihracatında yeni imkanları görüşüyoruz”26 Haziran 202612:56 Türkiye’de enerji piyasalarında geçen yıl yenilenebilir enerji ve yerli üretim öne çıktı26 Haziran 202612:55