
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Rusya’nın stratejik enerji ortaklarını kaybettiğini belirterek, “Moskova, dünyadaki müşteriler arasında büyük güven kaybetti. Gelirlere bakarak düşülen bir yanılgı var. Rusya, enerji savaşını kazanmıyor.” dedi. “Moskova, dünyadaki müşteriler arasında büyük güven kaybetti” Norveç’in Stavanger şehrinde düzenlenen ONS 2022 Uluslararası Enerji Konferansı’nda değerlendirmelerde bulunan Birol, Norveç’in, Avrupa enerjisi için kilit […]
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Rusya’nın stratejik enerji ortaklarını kaybettiğini belirterek, “Moskova, dünyadaki müşteriler arasında büyük güven kaybetti. Gelirlere bakarak düşülen bir yanılgı var. Rusya, enerji savaşını kazanmıyor.” dedi.
“Moskova, dünyadaki müşteriler arasında büyük güven kaybetti”
Norveç’in Stavanger şehrinde düzenlenen ONS 2022 Uluslararası Enerji Konferansı’nda değerlendirmelerde bulunan Birol, Norveç’in, Avrupa enerjisi için kilit bir ülke olduğunu söyledi.
Birol, Rusya’nın enerji gelirlerinin artışının olumlu bir durum yaşandığına dair algı oluşturduğunu belirterek, “Bence bu, duruma miyop bir bakış. Rusya stratejik enerji ortaklarını kaybetti. Moskova, dünyadaki müşteriler arasında büyük güven kaybetti. Gelirlere bakarak düşülen bir yanılgı var. Rusya, enerji savaşını kazanmıyor.” diye konuştu.
Rusya’nın 2030’a kadar 30 milyar metreküplük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kapasitesini aktif etmesinin artık mümkün olmadığının altını çizen Birol, “Doğal gaz depolarının dolduğunu görüyoruz. Rusya’nın depoları doldukça önümüzdeki aylarda Moskova’nın daha fazla gaz yaktığını göreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Birol, enerji piyasasında yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında temiz enerji için geç kalındığına dair endişe oluştuğuna işaret ederek, “Kuraklık söz konusu. Fransa’daki nükleer santrallerin yarısı operasyonel durumda değil. Bu krizin temiz enerji seçeneklerine yönelmekte geç kalmayla bir ilgisi yok.” dedi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 PÜİS Başkanı İmran Okumuş, dış satışlar konusunda bayiilere uyarıda bulundu9 Mayıs 202521:07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Jeotermal Yatırım Zirvesi’nde konuştu9 Mayıs 202515:49 Enerjisa Üretim, 30. enerji santralini devreye aldı9 Mayıs 202515:46 IRENEC 2025: Yenilenebilir enerji dünyası İstanbul’da buluşacak9 Mayıs 202515:45 “Kredi portföyünde enerji ve enerji verimliliği sektörü birinci sırada yer alıyor”9 Mayıs 202514:15