
31 Ocak 2025 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Eskişehir’in Mihalıççık İlçesi’nde doğal gaz dağıtım tesisi yapımı için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca verildi.
31 Ocak 2025 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Eskişehir’in Mihalıççık İlçesi’nde doğal gaz dağıtım tesisi yapımı için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca verildi.
Kamulaştırma Detayları
Karar kapsamında, Camikebir Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 201 ada, 21 parsel numaralı taşınmazın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması öngörülüyor. Kamulaştırılan taşınmaz, tapuda Hazine adına tescil edilecek.
Projenin Amacı
Mihalıççık İlçesi’nde tesis edilecek doğal gaz dağıtım tesisi, bölgedeki doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan taşınmazın kamulaştırılması, sürecin hızlandırılması amacıyla acele kamulaştırma kapsamında değerlendirildi.
Kararın Yürürlüğe Girişi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar, 31 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girdi. Kamulaştırma işlemlerinin, doğal gaz dağıtım tesisi projesinin hızla tamamlanması için en kısa sürede sonuçlandırılması planlanıyor.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 1’inci güç ünitesinin inşaatı tamamlandı23 Haziran 202608:56 Bakan Bayraktar, Pakistan Özelleştirme Bakanı Ali ile görüştü23 Haziran 202608:34 Dicle Elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğinin kesileceğini bildirdi22 Haziran 202617:52 Enerjisa Enerji, Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın 8’incisini gerçekleştirdi22 Haziran 202617:51 Rus hükümeti akaryakıt piyasası için tedbir planı hazırlıyor22 Haziran 202616:50