
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ), ulusal iletim şebekesi yatırım programının onaylanması için alınmış olan “2022 yılı iletim şebekesi yatırım tavanı tutarı 4 milyar 313 milyon 298 bin 500 lira” olarak değiştirildi. EPDK’nin konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, 12 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de […]
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ), ulusal iletim şebekesi yatırım programının onaylanması için alınmış olan “2022 yılı iletim şebekesi yatırım tavanı tutarı 4 milyar 313 milyon 298 bin 500 lira” olarak değiştirildi.
EPDK’nin konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, 12 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kurul kararının 1’inci maddesindeki ” 2 milyar 590 milyon 417 bin lira’lık 2022 yılı iletim şebekesi yatırım tutarı ” 4 milyar 313 milyon 298 bin 500 lira “olarak değiştirildi.
Ayrıca, EPDK’nin “Teminat Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar”a ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, avans ödemelerini kısmen veya tamamen gerçekleştirmeyen piyasa katılımcılarının bulunması halinde, avans alacağını eksik alan piyasa katılımcılarının sunması gereken ek teminatından, eksik ödenen avans tutarları düşülecek.
Teminat tutarlarından düşülecek avans tutarları hesaplanırken de varsa ödenmemiş veya ertelenmiş avans borçları mahsuplaştırılacak ve ilgili oldukları fatura döneminin fatura son ödeme tarihine kadar olan hesaplarda dikkate alınacak.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Sakarya’da 9 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek10 Mayıs 202518:24 TKİ, kazaları önlemek için tüm maden işçilerinin psikososyal eğitimlerini tamamladı10 Mayıs 202518:23 PÜİS Başkanı İmran Okumuş, dış satışlar konusunda bayiilere uyarıda bulundu9 Mayıs 202521:07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Jeotermal Yatırım Zirvesi’nde konuştu9 Mayıs 202515:49 Enerjisa Üretim, 30. enerji santralini devreye aldı9 Mayıs 202515:46