
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) 2023’e ilişkin doğal gaz iletim şebekesi yatırım tutarı 6 milyar 455 milyon 385 bin lira olarak onaylandı. EPDK’nin konuya ilişkin kurul kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, BOTAŞ’ın 2023’e ilişkin transit doğal gaz iletimi dahil “2023 Yılı Doğal Gaz […]
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) 2023’e ilişkin doğal gaz iletim şebekesi yatırım tutarı 6 milyar 455 milyon 385 bin lira olarak onaylandı.
EPDK’nin konuya ilişkin kurul kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, BOTAŞ’ın 2023’e ilişkin transit doğal gaz iletimi dahil “2023 Yılı Doğal Gaz İletim Şebekesi Yatırım Programı” kapsamında iletim şebekesi yatırım tutarı 6 milyar 455 milyon 385 bin lira olarak onaylandı.
BOTAŞ, 2023’te proje bazında tahsis edilen yatırım projeleri tavanlarını geçemeyecek ve programda yer almayan herhangi bir proje için harcama yapamayacak. Proje ödenekleri de yatırımla ilgili olmayan amaçlar için kullanılamayacak.
BOTAŞ tarafından uygulanacak olan 2023 yılı ulusal iletim şebekesi yatırım programında yapılacak her türlü değişiklik Kurul onayına tabi olacak.
Öte yandan, Kurul tarafından onaylanan 2023 yılı ulusal iletişim şebekesi yatırım programının gelişimi 1 Ocak-31 Haziran, 1 Temmuz -31 Aralık dönemlerini kapsayacak şekilde dönem sonlarını takip eden en geç 30 gün içinde EPDK’ye bildirilecek.
TUZ GÖLÜ VE SİLİVRİ DEPOLAMA TESİSLERİNİN GELİR TAVANI BELİRLENDİ
BOTAŞ’a ait Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisi ve Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi’nin 2023 için bütünleşik gelir tavanı 9 milyar 52 milyon 628 bin 761 lira olarak belirlendi.
Bu kapsamda 2023 yılı depolama yılında geçerli olacak depolama bedelleri üst sınırları karara bağlandı. Buna göre kapasite bedeli standart metreküp başına 1,566590 lira olarak tespit edildi.
AA
Pakistan, TPAO’nun sismik gemilerini sonbaharda karşılmaya hazırlanıyor5 Temmuz 202608:55 Rusya’nın Novorossiysk şehrinde benzinin bittiği bildirildi4 Temmuz 202615:00 Ulusal Yeşil Finans Stratejisi ve Eylem Planı’na ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de4 Temmuz 202614:28 Sunar Yatırım’dan “Plastiksiz Temmuz” gündeminde geleceğe çağrı4 Temmuz 202611:30 Rosatom, Vietnam’da Katmanlı Üretim Teknolojileri Merkezi’nin kurulmasına destek verecek4 Temmuz 202610:00