
İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika’nın Avrupa Birliği (AB) içinde gazda dinamik tavan fiyat uygulanmasını önermek üzere harekete geçtiği bildirildi. İtalyan ANSA ajansının haberine göre, İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika, AB’de gaz için dinamik tavan fiyat uygulanmasını öneren gayriresmi bir belge imzaladı. Söz konusu teklifin, ham petrol fiyatı gibi dış parametreler temelinde revize edilebilecek, merkezi bir […]
İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika’nın Avrupa Birliği (AB) içinde gazda dinamik tavan fiyat uygulanmasını önermek üzere harekete geçtiği bildirildi.
İtalyan ANSA ajansının haberine göre, İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika, AB’de gaz için dinamik tavan fiyat uygulanmasını öneren gayriresmi bir belge imzaladı.
Söz konusu teklifin, ham petrol fiyatı gibi dış parametreler temelinde revize edilebilecek, merkezi bir değer belirlemenin mümkün olacağı “dinamik bir koridor” oluşturulmasına yönelik olduğu belirtildi.
Bu arada, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan İtalya Başbakanı Mario Draghi de “enerji, iklim ve ekonomi” konulu bir yuvarlak masa oturumunda yaptığı konuşmada, enerji kriziyle AB olarak beraber yüzleşmenin önemine vurgu yaptı.
Draghi, “Enerji kriziyle yüzleşmek için birlikte çalışmalıyız. Bunu ayrı ayrı da yapabiliriz ancak Avrupa’da birliği kaybederiz.” ifadelerini kullandı.
AA
Brent petrolün varil fiyatı, ABD-İran mutabakatına ilişkin iyimserlikle 80 doların altına indi16 Haziran 202616:12 Adm Elektrik, Fethiye kıyılarını “kırmızı ışık”la aydınlatacak16 Haziran 202615:21 Uludağ Enerji Grubu’na uluslararası finansman ödülü16 Haziran 202614:47 TÜREB, Dünya Rüzgar Günü’nü fotoğraf yarışmasıyla kutladı16 Haziran 202613:59 Borusan EnBW Enerji’den Çanakkale’de örnek döngüsel ekonomi modeli16 Haziran 202613:43