
ABD’li enerji şirketi Chevron, ABD’deki veri merkezleri için doğal gaza dayalı enerji çözümleri sunmak üzere yatırım firması Engine No. 1 ve enerji şirketi GE Vernova ile iş birliği yapacaklarını duyurdu.
ABD’li enerji şirketi Chevron, ABD’deki veri merkezleri için doğal gaza dayalı enerji çözümleri sunmak üzere yatırım firması Engine No. 1 ve enerji şirketi GE Vernova ile iş birliği yapacaklarını duyurdu.
Şirketten yapılan açıklamada, Engine No. 1 ve Chevron’un ABD’deki veri merkezleri için doğal gazla çalışan ölçeklenebilir ve güvenilir enerji çözümleri geliştirmek üzere yeni bir şirket kurmak için bir ortaklık yaptığı belirtildi.
Açıklamada, GE Vernova iş birliğiyle yapılan bu ortak girişimin, ABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci döneminde ilk multi gigavat ölçeğinde eş zamanlı enerji santrali ve veri merkezi kurulumunu hedeflediği kaydedildi.
Ortak girişim, 3-3,5 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak 4 gigavata kadar enerji sağlamayı hedeflediği belirtilen açıklamada, ilk hizmetin 2027’nin sonuna kadar devreye girmesinin planlandığı ve proje kapasitesinin bu seviyenin ötesine genişletilmesinin de mümkün olduğu aktarıldı.
Açıklamada, ABD’deki veri merkezlerinin elektrik talebini karşılamak için uygun fiyatlı ve güvenilir enerji sağlama ihtiyacının doğrudan ele alınmasının planlandığı, böylece mevcut ve gelecekteki yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesine olanak tanınacağı ifade edildi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sürekli enerji altyapısına sahip veri merkezi bölgeleri kuracağız”1 Temmuz 202510:27 Brent petrolün varili 66,32 dolardan işlem görüyor1 Temmuz 202509:46 Türkiye Petrolleri’nden basın duyurusu1 Temmuz 202509:35 Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı1 Temmuz 202509:08 Enerjide acele kamulaştırma kararları1 Temmuz 202509:07