
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ve Somali arasındaki iyi ilişkileri daha ileri taşımak adına Somali’den gelen heyet ile Bakanlıkta görüşme yapıldığını bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Somali-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Sadak Omar Hassan ve TBMM Türkiye-Somali Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Abdürrahim Fırat ile beraberindeki heyeti Bakanlıkta ağırladıklarını belirtti.
Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Gücünü halklarımız arasındaki samimiyet ve içtenlikten alan Türkiye-Somali ilişkileri Sayın Cumhurbaşkanımızın 2011’de gerçekleştirdiği ziyaretle birlikte farklı bir boyut kazandı. Ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için her seviyede ortak çaba ve irade gösteriyoruz. Enerji ilişkilerimiz de bunun en önemli parçalarından biri. Bu kapsamda Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimizin Somali’de gerçekleştirdiği sismik çalışmaları da bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz görüşmede de her alanda sürdürdüğümüz bu iyi ilişkileri daha ileri taşımak adına yapabileceklerimizi ele aldık.”
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Bakan Bayraktar, doğal gaz desteğinde yeni sistemin sinyalini verdi5 Temmuz 202520:50 Avustralya, yenilenebilir enerji için hidrojen projesine 283 milyon dolar fon verecek5 Temmuz 202520:45 OPEC+ üyesi 8 ülke ağustosta günlük 548 bin varil üretim artışına gidecek5 Temmuz 202520:44 ABD’li finans kuruluşları Türkiye’deki nükleer enerji projelerine destek vermeye hazır5 Temmuz 202520:43 Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisinin 0,14 puan olacağı hesaplandı5 Temmuz 202512:14