
Aksa Enerji Üretim AŞ, Özbekistan’da 430 megavat kurulu güçte yeni bir doğal gaz kombine çevrim santraliyle ülkedeki toplam kapasitesini 1,170 megavata çıkaracak. Aksa Enerji Üretim AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, 9 Kasım 2023’te, Aksa Enerji Üretim AŞ, Özbekistan Enerji Bakanlığı’na bağlı NEGU (National Electric Grid of Uzbekistan) ile Özbekistan’ın Talimercan şehrinde […]
Aksa Enerji Üretim AŞ, Özbekistan’da 430 megavat kurulu güçte yeni bir doğal gaz kombine çevrim santraliyle ülkedeki toplam kapasitesini 1,170 megavata çıkaracak.
Aksa Enerji Üretim AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, 9 Kasım 2023’te, Aksa Enerji Üretim AŞ, Özbekistan Enerji Bakanlığı’na bağlı NEGU (National Electric Grid of Uzbekistan) ile Özbekistan’ın Talimercan şehrinde 430 megavat kurulu güçte bir doğal gaz kombine çevrim santrali kurulması ve işletilmesini içeren bir anlaşma imzaladı.
Bu kapsamda şirket, Taşkent ve Buhara şehirlerinde toplam 3 santral ve 740 megavat kurulu güçle geçen yılın ilk çeyreğinden bu yana ticari üretim gerçekleştirdiği Özbekistan’daki kurulu gücünü Talimercan’a kurulacak yeni santralle 1,170 megavat seviyesine yükseltecek.
Santralde gerçekleştirilecek elektrik üretimi için ihtiyaç duyulan doğalgaz, Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz temin edilecek olup, üretilecek elektrik satış fiyatı 25 yıllık ABD doları bazlı garantili kapasite bedeli kapsamında belirlendi.
Talimercan Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’nin inşaatı gerekli yer tahsislerinden sonra başlayacak. İnşaatın 12 ay içinde tamamlanarak santralin devreye alınması hedefleniyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 TEDAŞ, LED Armatürler için yeni teknik standartları yayınladı7 Mayıs 202518:15 Bakan Bayraktar, 2024’te rüzgar ve güneşte rekor kapasitenin devreye alındığını bildirdi7 Mayıs 202516:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji arz güvenliği her devlet için bir beka meselesine dönüşmüştür7 Mayıs 202515:58 İspanya Başbakanı Sanchez, nükleer santralleri yöneten büyük enerji firmalarını suçladı7 Mayıs 202515:08 UEDAŞ, 2025’te 6.3 Milyar TL’lik yatırım planlıyor7 Mayıs 202514:59