enerji omv

OMV bir kez daha DJSI World’e girmeyi başardı

OMV, kurumsal firmaların dünya çapında sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren en prestijli platformlardan biri olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne (DSJI World) bu yıl da girmeye hak kazanarak yine endekste yer alan tek Avusturyalı şirket oldu. 

OMV’den yapılan açıklamaya göre şirket, sürdürülebilirlik kriterini önemseyen yatırımcılar için temel ölçüt olarak değerlendirilen Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde ikinci kez yer aldı. Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi, uzun vadeli ekonomik, çevresel ve sosyal kriterlerin değerlendirilmesine dayalı olarak sürdürülebilir liderlik açısından S & P Global Endeksi’ndeki 2 bin 500 şirketin ilk yüzde 10’luk dilimini oluşturuyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan OMV Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rainer Seele, elde ettikleri bu başarının sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda yaptıkları çalışmaların bir sonucu olduğunu belirterek “DSJI World’de bulunan sürdürülebilir iş performansı sergileyen lider şirketler arasında olmaktan mutluluk duyuyoruz. OMV olarak, ekonomik enerji, arz güvenliği ve iklim koruması arasındaki doğru dengeyi sürdürülebilir yaklaşımımızla korumaya devam ederken, paydaşlarımızın çıkarlarını da göz önünde bulunduracağız” dedi.

Şirketlerin sürdürülebilirlik performansını değerlendirerek Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’deki puanına karar veren kurum RobecoSAM ESG’nin (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) Başkanı Manjit Jus ise OMV’nin en iyi performans gösteren sürdürülebilirlik şirketleri arasına girmesiyle ilgili olarak “OMV’yi DJSI World’e dahil olduğu için tebrik ediyoruz. SAM CSA (Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirme), gelecekteki sürdürülebilirlik zorluklarını ve fırsatlarını en iyi ele alan şirketleri belirleme konusunda yine çıtayı yükseltmiştir. DJSI’ın 20. yıldönümünü işaret eden bu yıl, SAM CSA’ya olan rekor kurumsal ilgi DJSI’ın ESG uygulamalarını ölçme ve ilerletme konusunda süregelen ilişkisini yansıtıyor” değerlendirmesinde bulundu.

OMV ayrıca şu sürdürülebilirlik endeks sıralamalarında yer alıyor; FTSE4Good Endeks Serisi, STOXX Global ESG Liderleri, S&P Europe 350 ESG Endeksi, MSCI ACWI ESG Liderleri Endeksi, MSCI ACWI SRI Endeksi ve ECPI Endeksi.  OMV’nin ESG performansı, ISS oekom’nun değerlendirmesinin ardından “En İyi Statüsü”ne layık görüldü. Şirket ayrıca RobecoSAM Yıllığında “Endüstrinin İtici Gücü” olarak tanınırken MSCI’dan AAA notunu aldı ve CDP’den A – (Liderlik) notu aldı. Sustainalytics tarafından “üstün başarılı” olarak sınıflandırılan OMV, ESG kategorilerinde ISS tarafından Kalite Skoru birinciliğini elinde bulunduruyor.

OMV’DEN SNAM VE TAG İLE LNG TAŞIMACILIĞI MUTABAKATI 

Öte yandan OMV, Avrupa’nın önde gelen gaz şirketlerinden Snam ve iştiraki TAG ile sürdürülebilir LNG taşımacılığı konusunda iş birliği yapmak için mutabakat anlaşması imzaladı.

Anlaşma, OMV Aktiengesellschaft CEO’su Rainer Seele, Snam S.p.A.’ın CEO’su Marco Alvera ile birlikte TAG Gmbh’nin yöneticileri Daniele Gamba ve Rudolf Starzer tarafından imzalandı.

Avusturya’daki sürdürülebilir LNG taşımacılığı alanındaki potansiyel fırsatları birlikte araştırmak için yapılan mutabakat anlaşması, küçük ölçekli bir LNG sıvılaştırma tesisinin inşası, daha sonraki zamanda yapılacak bir LNG tedarik anlaşması için çerçeve çizilmesi ve bir LNG pazarının geliştirilmesi gibi maddeleri içeriyor.

OMV CEO’su Rainer Seele anlaşmayla ilgili olarak “Yollardaki LNG talebinin artacağına inanıyoruz. Çalışmalar, Avrupa’da LNG kamyonlarının sayısının 2030 yılına kadar 280.000’e çıkacağını gösteriyor. Yollardaki araçların emisyon değerlerinin düşmesi ile birlikte daha sessiz olması çevreye duyarlı taşımacılık yapıldığını gösteriyor. Bu yüzden biz de OMV olarak bu alandaki alt yapı çalışmalarımıza ve arzı arttırmaya art devam edeceğiz” dedi.

Snam CEO’su Marco Alvera da mutabakat anlaşması ile ilgili olarak “Alanında başarılı bir tecrübeye dayanan, OMV ve ortağımız TAG ile olan bu iş birliğimiz, Avusturya’da sürdürülebilir doğal gaz taşımacılığını artırmayı amaçlıyor. İtalya, Avrupa’da hem CNG (1.300’ün üzerinde) hem de LNG (50’nin üzerinde) distribütörünün en fazla olduğu yer. Bu doğrultuda Snam de hem otomobiller hem de kamyonlar için ağı daha da güçlendirmek için yatırım yapıyor. Hafif ve ağır taşımacılığın yarattığı ince toz ve CO2 emisyonlarından kaynaklanan kirliliği azaltmak için en hızlı çözüm olan gaz ayrıca deniz ve demiryolu taşımacılığında da büyük bir potansiyele sahiptir. Ek olarak, biyometan ve bio-LNG sayesinde, gaz yavaş yavaş yenilenebilir hale geliyor ve daha az karbon salınımının olduğu bir taşımacılığın önünü açılmış oluyor” dedi.