BP’nin dev teknoloji merkezi 100. yılını kutluyor

BP’nin uluslararası teknolojik üstünlüğünü gözler önüne serdiği, dünyadaki en büyük akaryakıt test ve teknoloji merkezlerinden biri olan Bochum Global Akaryakıt Teknoloji Merkezi, 100’üncü yaşını kutluyor. Akaryakıt sektörünün şekillendiği bu merkezde haftada 2 binin üzerinde yakıt testi yapılıyor.

BP’nin, bir süre önce Türkiye’de de satışa sunduğu ACTIVE technology formülünü de geliştirdiği Global Akaryakıt Test Merkezi 100’üncü yılını kutluyor. Tek depoda 59 kilometre daha fazla yol iddiasıyla tanıttığı ACTIVE technology formülü hem dizel hem de benzinli araçlar için geliştirildi. BP’nin bu yakıtla birlikte çok önemli bir iddiası daha var. ACTIVE technology formüllü tüm BP akaryakıtlarının, sürekli kullanımda, motorun yeniymiş gibi çalışmasına ve hesapta olmayan araç bakım risklerinin azalmasına yardımcı olduğu açıklandı.

ACTIVE technology formülünün de geliştirildiği Bochum Global Akaryakıt Teknoloji Test Merkezi, BP’nin dünya çapında Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra detaylı testler de gerçekleştirdiği 10 lokasyondan bir tanesi olarak faaliyet gösteriyor. BP’nin Avrupa’daki en büyük teknoloji merkezi olan bu tesis, dünya çapında en büyük akaryakıt test ve teknoloji merkezlerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor.

ACTIVE TECHNOLOGY’NİN GELİŞİMİ SÜREKLİ DEVAM ETTİRİLDİ

2012’de ilk defa Ultimate 42KM ile tanıtılan “ACTIVE technology”nin gelişimi sürekli devam ettirilerek günümüzdeki seviyeye ulaştırıldı. Birçok farklı testten geçen yeni ACTIVE technology BP Ultimate yakıtları bu yeni teknoloji sayesinde depo başına 59 kilometreye kadar daha fazla yol yapılabilmesini sağlıyor. “ACTIVE technology”ye sahip Ultimate Euro Dizel ürünler tüketicilere büyük bir avantaj sunuyor. Tüm BP ürünlerinde bu teknoloji kullanılarak araç motorlarındaki yakıttan kaynaklı aşınmanın neredeyse tamamen önüne geçecek çalışmalar ortaya konuluyor. BP’nin Almanya-Bochum’da faaliyet gösteren Ar-Ge merkezinde “Yeni ACTIVE Technology” ürünü yüzlerce testten geçiyor.

“BP AKARYAKITLARI, 110 FARKLI TEST METODUNDAN GEÇİYOR”

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen yaptığı açıklamalarda; BP’nin ‘ACTIVE technology’ formüllü akaryakıtları, Almanya’nın Bochum kentinde bulunan BP’nin Avrupa’daki en büyük global akaryakıt teknoloji merkezinde kapsamlı testlere tabi tutuluyor. Yenilikçi ACTIVE technology formüllü BP akaryakıtları, 110 farklı test metodundan geçerek 50 bin saatten fazla süren motor ve araç deneme testlerinin sonucunda pazara sunuluyor.” dedi.

YAKLAŞIK 100 MÜHENDİS VE TEKNİSYEN ÇALIŞIYOR

BP’nin dünya genelinde faaliyet gösteren 10 araştırma merkezinden biri olan test merkezi, yakıtların iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda alanında uzmanlaşmış bir alanda konumlanıyor. Ar-Ge merkezinde yaklaşık 100 mühendis ve teknisyen çalışmalarını sürdürüyor.

İki ana faaliyet alanı bulunan test merkezinde “Kimyasal Analitik Yakıt Laboratuvarı” ve “Motor-Araç Test Merkezi” olarak iki farklı yapılanma bulunuyor. Ayrıca merkez içerisinde çalışanlara ve müşterilere eğitim verilen bir de “Müşteri Uyum Merkezi” faaliyet gösteriyor. Yakıt analizleri konusunda tamamen gerekli belgelere sahip olan Kimyasal Analitik Yakıt Laboratuvarı, ürünlerin kapsamlı analizini yapabilmek için gerekli olan tüm ekipmanlarla donatılarak merkez bünyesinde dizel, benzin, ısınma yakıtları, jet yakıtları ve bunların bileşenleri gibi ürünler haricinde biyo-bileşenler ve katkı maddelerinin analizi yapılıyor.

Motor ve araç test merkezinin faaliyetleri arasında, yollarda gerçekleştirilen yakıt testlerine oranla, akaryakıt ölçümlemelerinde daha yüksek doğruluk ve tekrar edilebilirlik söz konusu olduğundan bu alanda da çeşitli testler gerçekleştiriliyor.

Test merkezi içerisinde faaliyet gösteren “Müşteri Uyum Merkezi”nde, yakıtların modern araçlar üzerindeki etkilerinde karşılaşılan zorluklar gösteriliyor. Teknoloji sergilerinde, yakıtların motor parçaları ve çalışması üzerindeki etkileri izlenebiliyor. Demo otomobiller, sıradan araçlar aracılığıyla farklılaştırılmış kalitede yakıtın bir motor için ne anlama geldiğini açıklamak için kullanılıyor.

‘TEKNOLOJİ MERKEZİ ÜSTÜN TEST FONKSİYONLARINA SAHİP’

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen Bochum Global Akaryakıt Teknoloji Merkezi’nde yaptığı açıklamada BP’nin teknolojik üstünlüğüne vurgu yaparak; teknoloji merkezinin üstün test fonksiyonlarından şöyle söz etti: “Test merkezinde yaptığımız motor ve araç testleri, ekiplerimizin ilgili motor donanımındaki farklı yakıt katkı maddelerinin, bileşenlerinin ve baz stoklarının performansının değerlendirilmesine ve ardından oluşturulan veri ve öngörülere dayalı formülasyonların hassaslaştırılmasına olanak tanıyor. Bochum’daki merkezimiz bunun yanı sıra yakıt formülasyonları oluşturmak için önemli olan bir ürün hazırlama tesisine de ev sahipliği yapıyor. Bu, rafineri işlemlerini çok daha küçük bir ölçekte gerçekleştirebileceğimiz ve yeni karışım stoklarını rafineriye ulaşmadan çok önce test edebileceğimiz anlamına geliyor. Buna ek olarak bu tesiste, binlerce kilometre boyunca ve farklı sürüş koşulları altında araç performansının güvenli, tutarlı ve doğru ölçümlenmesini sağlayabiliyoruz.”

HAFTADA 2 BİNİN ÜZERİNDE TEST

Almanya’nın Bochum kentinde yer alan teknoloji merkezinde; dünyanın dört bir yanındaki BP müşterilerine her zaman daha iyisini sunmaya devam edebilmek için, 100 yıldan bu yana testler gerçekleştiriliyor. Bochum’daki merkezde son teknoloji ürünü analitik laboratuvarlar ve gelişmiş yakıt araştırmalarında son derece deneyimli uzmanlardan oluşan bir ekip ile titiz çalışmalar yürütülüyor. Her gün 100’e yakın teknisyen ve mühendisin, yakıt ekonomisi ve motor temizleme testleri gerçekleştirdiği merkezde; yalnızca bazı lider otomotiv firmalarının sahip olduğu, dünyanın en gelişmiş akaryakıt teknolojisi bulunuyor.

‘BP 107 YILDIR TÜRKİYE’DE HER ALANDA VAR’

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen,“Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olarak, 107 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Yatırımlarımızı hem ekonomi hem de toplum için fayda sağlayacak şekilde genişletmeye devam ediyoruz. BP olarak, akaryakıt, dağıtım, tedarik, pazarlama, Castrol markamız ile madeni yağlar, havacılık Yakıtları, BTC ve TANAP boru hattı alanlarında girişimlerimiz ile bir asırdan fazla bir süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Dışarıdan bakıldığı zaman “Akaryakıt şirketi” olarak görünmesine rağmen BP, dünyanın dinamiklerini yakından takip eden ve en iyi şekilde ihtiyaçlarını anlayan bir enerji şirketi. Görünür katkılarımıza ek olarak, ülke ekonomisine ekonomiye katkı sağlayan büyük projeler aracılığıyla BP’nin yatırımlarını genişletmeye devam ediyoruz. Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biri olarak 1912 yılından bu yana Türkiye’ye ısı, ışık ve hareketi sağlıyoruz. Türkiye’nin genç nüfusu, artan hareketlilik ve ulaşım talebi yüksek büyüme potansiyeli akaryakıt endüstrisi için önemli sürükleyici etkenler arasında yer alıyor. Bu nedenle BP, Türkiye’yi akaryakıttan petrokimyasallara kadar tüm operasyonları için çok önemli bir pazar olarak görüyor. Buna en büyük kanıt olarak söyleyebileceğim en önemli şey ise, BP’nin dünya üzerinde enerjinin her alanında hizmet verdiği 3 ülkeden bir tanesinin Türkiye olması; diğerleri de Amerika ve İngiltere” diye konuştu.