‘2023 yılına kadar hedefimiz, Türkiye genelindeki istasyon sayımızı 250’ye çıkarmak’

Classpet Genel Müdürü Nevzat Erdemli Enerji Petrol Gaz’a özel açıklamalarda bulundu.

Classpet Genel Müdürü Nevzat Erdemli, gazetemize yaptığı açıklamalarda Şirketlerinin hedeflerini anlattı. Erdemli, “2023 yılına kadar hedefimiz, Türkiye genelindeki istasyon sayısını 250’ye, istihdam sayısını ise 3 bine çıkarmak olacak” dedi.

‘İLK 10 DAĞITIM ŞİRKETİNDEN BİRİSİ OLMAYI PLANLAMAKTAYIZ’

Classpet yatırımlarına devam edecek mi? Orta vadede hedefleri neler? Kaç istasyon hedefliyorsunuz?

Türkiye’nin 81 iline yayılan hedefimiz doğrultusunda Naifoğlu Holding olarak Class petrol markasıyla 50 istasyonumuzu siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunduk. 2023 yılına kadar hedefimiz, Türkiye genelindeki istasyon sayısını 250’ye, istihdam sayısını ise 3 bine çıkarmak olacak. Classpet olarak bünyemizde yüzlerce kişiye istihdam etmekle beraber özellikle kadın istihdamına önem veriyoruz. Ekonomideki ılımlı toparlanma yeni istihdam kapasitesi oluşturacaktır. 2021 yılında ekonomideki canlanmayla beraber sektördeki büyümemizi sürdürerek pazar payımızı arttırmak olacak. Tüm bunları yaparken ürün ve hizmet kalitemizden ödün vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

Şirket olarak ilk 10 dağıtım şirketinden birisi olmayı planlamaktayız. Açılan istasyonlarda LPG Otogaz ikmalini de şirketimiz yapmakta ve bu sebeple ürün ve hizmet kalitesini üst seviyede sunmaktadır. Piyasada satılan rakamları gördükçe zaman zaman çekincelerimiz oluşmakta ve EPDK’nın en kısa sürede piyasaya çeki düzen vereceği kanaatimiz devam etmektedir.

“İSTASYONLARIMIZIN MARKET YAPISI, SOSYAL DONATILARI, TÜKETİCİ İHTİYAÇLARI ÜST SEVİYEDE KARŞILANMAKTADIR”

Classpet (Norm Gaz A.Ş.) nin akaryakıt piyasasındaki mevcut durumu hakkında bilgi verir misiniz? (Kaç bayisi ve istasyonu var, ikmal olanakları, istasyonlardaki ürün ve hizmet kalitesi)

Şirketimiz Naifoğlu Holding A.Ş Bünyesinde Normaz Gaz A.Ş. olarak, akaryakıt Ana dağıtıcı ve LPG Otogaz Ana dağıtıcı olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda lisans almış ve Akaryakıt ve LPG Otogaz bayilikleri vermektedir. Bu kapsamda istasyonlar açmaktadır.

Kendi şirketler grubumuza bağlı olarak 50 adet akaryakıt istasyonu, 60 adet LPG Otogaz istasyonu bayisi vardır. EPDK‘nın çıkarmış olduğu Petrol Lisans Yönetmeliği ile bayilik yapısını hızlandırmıştır.  İstasyonlarımızın market yapısı, sosyal donatıları, WC ve sterilizasyon çalışmaları ile tüketici ihtiyaçları üst seviyede karşılanmaktadır.

Classpet olarak şirketimiz TÜPRAŞ Rafinerilerinin tamamından ve ilk 10 ana dağıtıcı şirketlerden Dağıtıcılar arası ikmal izni çerçevesinde Türkiye Genelindeki depolardan ikmal yapmaktadır. Alınan ürünler üretici firma ve ikmal yapılan firmalarının verdiği ürün kalite sertifikaları ve Bağımsız Gözetim şirketi ürün analiz belgeleri ile birlikte bayilere sunulmaktadır.

“CLASPET, 2000 KİŞİLİK İLAVE BİR İSTİHDAM POTANSİYELİ YARATACAKTIR”

İstihdamın büyük önem kazandığı günümüzde Classpet’ in bu konuya yaklaşımı nasıl? Classpet istihdam yaratmaya devam edecek mi?

Claspet olarak 2021 de açacağı bayilikler ve istasyon vasıtası ile yaklaşık olarak 2000 kişilik ilave bir istihdam potansiyeli yaratacaktır. Bu istasyonlar Devletin aldığı kararlar doğrultusunda sürekli çalışma yapacak personel istihdamı yaratacak ve istasyonlar bünyesinde açılacak kafeler ve diğer hizmet unsurları ile ilave istihdamlar yaratacaktır.

“MARMARA, AKDENİZ, EGE, İÇ ANADOLU VE KARADENİZ BÜNYESİNDE BAYİLİKLER OLUŞTURU-LACAKTIR”

Daha çok hangi bölgelerde istasyonlar açmayı planlıyorsunuz?

Classpet olarak öncelikle işletici ile istasyon mülkiyeti sahibi olan kişilere bayilikler verilecektir. Öncelikle Büyükşehir merkezlerinde ve buna bağlı olarak Marmara, Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bünyesinde bayilikler oluşturulacaktır. Diğer bölgelerde bayilik verilmeyecek anlamına gelmemelidir. İstasyonda kalite ve hizmetten ödün vermeyecek ve istikrarlı fiyatla satış yapacak diğer kişiler ve kuruluşlara bayilik verilecek.

“BAYİLERİMİZ İLE BİR AİLE BİREYLERİ GİBİ YAKIN İLİŞKİLER İÇİNDEYİZ”

Bayilerinizle ilişkileriniz nasıl? Bayi memnuniyeti için neler yapıyorsunuz?

Classpet olarak bayilerimiz ile bir aile bireyleri gibi yakın ilişkiler içindeyiz. Bayilerimizin sorunları, istek ve beklentilerini karşılıklı görüşmelerle anında çözülmekte ve çözüm odaklı çalışmaktayız. Şirketimiz bünyesinde bulanan ve direk şirket Yönetim Kurulu Başkanlığına bağlı olarak çalışan denetim elamanları vasıtası ile denetlenmekte ve gelen görüşleri anında çözüme kavuşturmaktadır.

Markamızın çatısı altındaki tüm bayilerin ve bizimle çalışan personelin SEÇ-G standartlarını ve beklentilerini karşılamasını temin etmekteyiz. İşlerimizi kazasız olarak yürütmeyi ve faaliyetlerimizin insanlara ve çevreye zarar vermemesini güvence altına almayı hedefliyoruz. Bu prensiplerden ve müşteri memnuniyeti stratejimizden asla taviz vermeden çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.